projekt buy croatia

Naftalan u Ivanić Gradu kao izraelsko Mrtvo more: Idealan za psorijatičare

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 18.04.2018 16:37
  • Objavljeno 18.04.2018 u 15:56
Studijsko putovanje Buy Croatia

Studijsko putovanje Buy Croatia

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Naftalan

Predstavnici stranih turoperatora i agencija za zdravstveni turizam iz sedam država posjetili su Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu i izrazili velik interes za naftalansko liječenje pacijenata s psorijazom

Studijsko putovanje u sklopu kojeg su Naftalan posjetili predstavnici turoperatora i agencija specijaliziranih za zdravstveni turizam iz Njemačke, Švedske, Švicarske, Austrije, Litve, Rusije i Češke organizirala je Hrvatska turistička zajednica kroz svoj poslovni projekt Buy Croatia.

'Zadovoljni smo pozitivnim reakcijama predstavnika stranih turoperatora na Naftalan i naftalanoterapiju, po kojoj smo jedinstveni u svijetu. Svi su izrazili interes za suradnjom, a njih četvero i spremnost za potpisivanjem ugovora o slanju pacijenata s psorijazom iz svojih zemalja u Naftalan. Zainteresirani su, naime, liječenje naftalanom staviti kao protutežu Mrtvom moru u Izraelu, kamo većina psorijatičara odlazi na klimatsko liječenje', poručili su iz Specijalne bolnice Naftalan.

Upravo zahvaljujući naftalanoterapiji, ivanićgradska bolnica prepoznata je posebno u skandinavskim zemljama i Rusiji. Pacijenti iz Danske, Norveške i Finske sve češće dolaze u Naftalan na liječenje psorijaze, a posjet predstavnika švedskih agencija specijaliziranih za zdravstveni turizam sad otvara vrata Naftalana i švedskim turistima.

U Ivanić gradu smještena je Specijalna bolnica Naftalan

U Ivanić gradu smještena je Specijalna bolnica Naftalan

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Ruski turistički predstavnici smatraju kako se može očekivati povećanje broja pacijenata iz te zemlje, koji su već neko vrijeme ondje dobrodošli gosti. Istovremeno, predstavnici njemačkih turoperatora zainteresirani su započeti suradnju s Naftalanom.

Osniva se udruga ljubitelja Naftalana u Sloveniji

Radionicu Buy Croatia u Naftalanu smatraju izvrsnom prilikom za daljnji iskorak bolnice prema zdravstvenom turizmu jer im je omogućila predstaviti se kao jedinstvena destinacija koja uz pomoć prirodnih činitelja naftalana i termalne vode pomaže oboljelima od psorijaze i upalnih reumatskih bolesti.

Boljem pozicioniranju Naftalana na području zdravstvenog turizma trebala bi pridonijeti investicija od 53 milijuna kuna u izgradnju kompleksa vanjskih i unutarnjih bazena, nove kuhinje, restorana, dvorane za medicinsku gimnastiku te polivalentne dvorane. Završetak radova i otvorenje kompleksa bazena očekuju se u prvom kvartalu iduće godine.

'Upravo na liječenju imamo grupu slovenskih gostiju koji su oduševljeni izgradnjom novog projekta te su najavili osnivanje udruge ljubitelja Naftalana. Posebno ih vesele novi vodeni sadržaji zbog kojih će ubuduće i sa svojom obiteljima dolaziti u Naftalan', ponosno ističu iz ove bolnice.

U Naftalanu smatraju da bi taj investicijski projekt trebao pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma u Ivanić Gradu i Zagrebačkoj županiji, pri čemu bi se snažnije razvilo ugostiteljstvo, privatni smještaj, ali i pružanje usluga medicinskog turizma.

Naftalan je zemno mineralno ulje koje se dobiva destilacijom naftenske nafte i ubraja se u prirodne ljekovite činitelje. U svijetu postoje samo dva nalazišta naftalana: u istoimenom gradu Naftalanu u Azerbajdžanu i ovo nedaleko od Zagreba.

U sklopu studijskog putovanja Buy Croatia (od 16. do 21. travnja) predstavnici stranih turističkih agencija specijaliziranih za medicinske usluge osim Naftalana upoznat će Zagreb, Stubičke toplice, Crikvenicu i Opatiju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!