BLOKADA RAČUNA

Nadležni sud otvorio stečaj nad društvom Đuro Đaković Industrijska rješenja

21.12.2021 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon što je Uprava tvrtke Đuro Đaković industrijska rješenja krajem rujna predala prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom, Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje o otvaranju stečaja

'Izvješćujemo investicijsku javnost da je Trgovački sud u Osijeku, Stalna služba u Slavonskom Brodu 20.12.2021. godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad društvom Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. Stečaj se otvara s danom 20. prosinca 2021. u 13,33 sati. Ispitno ročište na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, kao i izvještajno ročište, određeni su za dan 29. ožujka 2022.', izvijestili su iz Đuro Đaković Grupe putem Zagrebačke burze.

Prijedog za pokretanje stečajnog postupka nad društvom Đuro Đaković Industrijska rješenja pokrenut je zbog blokade računa u neprekidnom trajanju od 13. srpnja 2021.

Inače, društvo je početkom 2021. godine s vjerovnicima zaključilo predstečajni sporazum. No unatoč naporima menadžmenta, nije uspjelo podmiriti sve tekuće dospjele obveze, što je rezultiralo blokadom računa .

Riječ je o jednoj od manjih tvrtki iz sastava Đuro Đaković Grupe, koja zapošljava petnaestak radnika, a u konsolidiranim poslovnim prihodima u 2020. godini sudjelovala je s manje od 5 posto.