Božinović i Milina:

'Na današnji dan, tisućljetni san hrvatskog naroda postao je java'

05.08.2023 u 08:37

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u subotu Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu Oluje te naglasili da je na današnji dan prije 28 godina tisućljetni san hrvatskog naroda postao java.

"Na današnji dan prije 28 godina tisućljetni san hrvatskog naroda postao je java.

Ratnici, koji su to postali ne svojim izborom, već prisiljeni od strane mračnih sila koje su se kao oblak nadvile nad njihov narod i Domovinu, prohujali su kao oluja. Ne kao oluja koja uništava i izaziva strah, već kao ona koja mora proći kako bi oslobodila put suncu na vedrom nebu.

Već sam naziv vojno redarstvene operacije  - Oluja, dovoljno govori kakvom je bila zamišljena i kako su vojno-redarstvene snage morale djelovati – munjevito i silovito!

No, taj naziv savršeno opisuje i kakvom su olujom nepatvorenih emocija bili vođeni naši ratnici…olujom u kojoj su se savršeno izmiješali osjećaji za dobro i ispravno, osjećaj odgovornosti za svog bližnjeg, dok je njena pokretačka sila bila domoljublje", istaknuli su u čestitki.

Božinović i Milina naglasili su da posebnu počast danas odaju onima koji se nisu vratili iz Oluje, svim poginulim i nestalim braniteljima, vojnicima i policajcima specijalcima.

"Ne postoje riječi kojima bismo dovoljno dobro izrazili zahvalnost i poštovanje njihovim obiteljima koje svaki dan u tišini žive svoju žrtvu, idu kroz život bez svojih najmilijih. Zbog njihovih sinova, braće, supruga i očeva vojno – redarstvena operacija „Oluja“ ostat će u hrvatskoj povijesti upisana kao bitka svih hrvatskih bitki. I upravo zbog njih, kada mladim naraštajima prenosimo značaj VRO Oluja, možda bi bilo najbolje citirati riječi hrvatskog pjesnika Demetra: „…Tu nek Hrvat uči, koja mu je cijena, Tu nek crpe hrabrost, ponos, volju, Nek ne ište vijek utjehu bolju, Neg' koju mu daje ova uspomena!...“.

Stoga svim pripadnicima hrvatske policije, posebno pripadnicima specijalne policije, svim hrvatskim vojnicima, hrvatskim braniteljima, svima koji Hrvatsku nazivaju svojom domovinom, čestitamo ovaj ponosni dan - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu akcije „Oluja“, napisali su u čestitki Božinović i Milina.