tržište kapitala

Na burzi se nastavljaju pozitivna kretanja, ali prometi su slabi

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Janusz Pieńkowski / Panthermedia / Profimedia

U četvrtak se nastavilo pozitivno kretanje dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, no uz najmanji promet ovoga tjedna. CROBEX je blago napredovao za 0,1 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 ojačala 0,2 posto. Među sektorskim indeksima najveći rast imao je indeks transportnog sektora ojačavši 1,8 posto, dok je indeks industrijskog sektora jedini završio u crvenome skliznuvši 0,2 posto.

Promet je u odnosu na prethodni dan bio znatno slabiji te je iznosio 10,4 milijuna kuna od čega su dvije trećine transakcija odnosi na tri dionice. Najprometnija među njima, drugi uzastopni dan, bila je dionica Hrvatskog Telekoma s 2.4 milijuna kuna prometa, oslabivši pri tome 0,3 posto. Sličan promet imale su dionice Podravke s rastom 1,6 posto, uz 2,3 milijuna kuna transakcija, te Atlantic Grupe s prikupljenih 2.2 milijuna kuna u blok transakcijama.

Titulu pobjednika dana odnijela je dionica Dalekovoda sa skokom od 12,5 posto. Među dobitnicima još se izdvajaju i dionica Vis s rastom od 4,9 posto, Tankerske Next Gereration s plusom od 3,5 posto te dionica Instituta IGH koje je ojačala 2,4 posto. S druge strane loš dan među likvidnijim dionicama su imale Plava Laguna s gubitkom od 1,2 posto, Span koji je oslabio 1 posto te dionice Ericsson Nikole Tesle i Adris Grupe, obje s padom od 0,8 posto.

Dobitnik dana: Dalekovod +12.5% 90,00

Gubitnik dana: Plava Laguna -1,18% 1680,00

CROBEX +0,08% 2.047,27

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!