prva polovica godine

Mplus Grupa ostvarila rast prihoda od 52 posto

07.08.2023 u 14:25

Bionic
Reading

Mplus Grupa u prvoj polovici 2023. ostvarila je 127 milijuna eura prihoda, što je 52 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćili su iz te komanije

Mplus Grupa povećala je EBITDA-u za 17 posto i na 12 milijuna eura. Prilagođena EBIDTA Mplus Grupe, uzimajući u obzir prilagodbe za potres u Turskoj i druge normalizacijske stavke, iznosila je 16 milijuna eura, što je povećanje od 40 posto.

Snažan rast prihoda Mplus Grupe rezultat je organskog rasta u segmentu BPTO operacija (Business Process and Technology Outsourcing - eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije), ali i iskoraka u HR segmentu, kroz akviziciju Workplace Grupe.

Prihodi BPTO operacija u prvom polugodištu iznosili su ukupno 100 milijuna eura, što predstavlja rast od 26 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je preostali rast prihoda generiran kroz akviziciju HR operacija koje se konsolidiraju od 1. travnja ove godine te su u razdoblju do 30. lipnja ostvareni prihodi u visini 24 milijuna eura te drugih segmenata poslovanja Mplus Grupe u visini od 2 milijuna eura.

'Uspjeh Mplus Grupe temeljen je na trima ključnim vrijednostima – operativnoj izvrsnosti, efikasnosti i brzini. Ove vrijednosti čine srž naše poslovne strategije i ključ su našeg održivog rasta i uspjeha na tržištu. Nastojimo biti lideri u industriji, pružajući inovativne i visokokvalitetne proizvode i usluge našim klijentima diljem svijeta.

Mplus Grupa ima ambiciozne planove na području integriranih usluga upravljanja ljudskim resursima, selekcije i zapošljavanja, u kojima će pokrenuti primjenu skalabilnih tehnoloških rješenja te implementirati najbolje prakse s ciljem da se pozicioniramo kao jedan od vodećih europskih pružatelja HR usluga. Rezultati za prvu polovicu godine pokazuju uspjeh naše strategije i posvećenosti osiguravanja održivog rasta Mplus Grupe, a siguran sam da će se ovaj trend nastaviti', rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Grupe.