DIREKTOR KOVAČEVIĆ NA STO MUKA

'Možda ipak uzmem bonus pa ga poklonim u humanitarne svrhe'

11.11.2013 u 10:17

Bionic
Reading

HNS-ov ekonomski stručnjak Dragan Kovačević tijekom gostovanja u emisiji Dnevni red na 24sata TV-u komentirao je pravo prvootkupa Ine kazavši kako nije isključena prodaja Ine ruskim tvrtkama te da je ključno to da se Ina razvija

Smatra da nije isključena prodaja dionica Ine ruskim kompanijama koje su, uz britanske i američke, najjače u toj djelatnosti.

Idealnog rješenja u životu, tvrdi, nema, ali postoji dobro rješenje, a to bi po njemu bio razvoj Ine.

'Mene vlasnička struktura ne zanima; Ina mora zapošljavati ljude, davati stabilnost zaposlenicima i davati profit radniku', rekao je Dragan Kovačević za 24sata TV.

Kovačevića smatra da u zemlji vlada antipoduzetnička atmosfera i da su poduzetnici postali manjina.

'Svi su ih počeli cipelariti, a kada cipelarite poduzetnike, treba se stati na stranu te manjine. U ovom trenutku nemam sinergije radništva i poduzetništva, nego smo se zakopali u rovove i dobro je da se ne gledamo preko nišana. Moramo shvatiti da je vlasnik kapitala tu da zaradi, ali i da zakonski zaštiti radnika. Vladina je uloga da to objedini', rekao je.

Kovačević je odbio bonus u Janafu, a tvrdi da je to napravio zbog hajke koja je napravljena. Smatra da ima visoku plaću u odnosu na nekoga tko ima 3.000 kuna, ali jadnu u odnosu na branšu kojom se bavi. No razmišlja o uzimanju bonusa, ali nikako ne za sebe, nego bi ga podijelio u humanitarne svrhe radi osjećaja da je nešto zaradio i da je nekome pomogao.