DRENISLAV ŽEKIĆ:

'Moj dolazak na TV Istru nema veze s Josipovićem'

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 24.09.2015 07:08
  • Objavljeno 24.09.2015 u 07:08
Drenislav Žekić

Drenislav Žekić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Dugogodišnji televizijski novinar i stručnjak za odnose s javnošću Drenislav Žekić pojačao je redove TV Istre, a prije dva mjeseca imenovan je direktorom programskog sadržaja. Neki njegov dolazak vide kao 'pripremu terena' za Ivu Josipovića kako bi polučio što bolje rezultate na parlamentarnim izborima u Istri. Naime, Žekić je s Josipovićem surađivao na prošlim predsjedničkim izborima

Žekić odbacuje takva nagađanja i kaže da nema nikakve veze s Josipovićem.

'Moja agencija Preclarus komunikacije radila je za Josipovića na predsjedničkim izborima samo analitiku. A Krešimir Macan i njegova ekipa vodili su PR. Tu počinje i završava sva moja veza s Josipovićem', rekao je za tportal Žekić.

Objašnjava kako je od vlasnika TV Istre, zagrebačke konzultantske tvrtke CCS, angažiran kao vanjski konzultant. S njim je došao i Borislav Vučković, također novinar s dugim stažem na televiziji te savjetnik bivšeg predsjednika Stjepana Mesića

'Vučković je postavljen za izvršnog direktora. Nas dvojica pomažemo mladim kadrovima da naprave što bolju i gledaniju lokalnu televiziju. To nam je jedini cilj, a imamo dovoljno utakmica u nogama da možemo biti mentori tim ljudima. Sve televizije su postale slične jedna drugoj kao jaje jajetu, a mi se želimo više okrenuti lokalnoj zajednici', istaknuo je Žekić.

TV Istra u vlasništvu je Puljanke d.d., čiji je CCS većinski dioničar s 51,05 posto udjela, a država drži 26,65 posto dionica. CCS je preuzeo Puljanku od kontroverznog poduzetnika Alberta Faggiana u studenom 2013.

Prema podacima iz Sudskog registra, osnivačica/vlasnica CCS-a je Zagrepčanka Jasmina Pasholli dok je direktor Predrag Đorđević. Potonji je prije četiri godine najavljivao da će zajedno s Puljankom, odnosno Faggianom, započeti gradnju velikog trgovačko-poslovnog centra u Šijani, na mjestu na kojem su skladišta Puljanke.

Preko portala Poslovna Hrvatska vidljivo je da CCS ima porezni dug od 2,5 milijuna kuna te mu je od rujna 2013, dakle više od 700 dana, blokiran račun. Drugim riječima, zreo je za stečaj. Usprkos blokadi, CCS uredno posluje te je lani iskazao prihod od 5,8 milijuna kuna i dobit od 2,4 milijuna kuna.

Žekićev put: Od HTV-a preko Podravke do Gabrića i politike

Žekić je 18 godina radio kao novinar i urednik na Televiziji Zagreb, odnosno Hrvatskoj televiziji, odakle je otišao 1993. Nakon toga se posvetio biznisu u istočnoj Europi. Zatim je sedam godina bio direktor korporativnih komunikacija i marketinga te pomoćnik predsjednika Uprave Podravke. Bio je i direktor marketinga i korporativnih komunikacija te glavni tajnik RTL Televizije od njena osnutka u Hrvatskoj, savjetnik ravnatelja Hrvatske televizije, savjetnik Uprave Digitel komunikacija, kao i direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Republici Hrvatskoj. Od 2010. do 2012. Žekić je bio predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), a počasni je član Društva za odnose s javnošću Srbije. Na poziv Nikice Gabrića, politički se angažirao u Nacionalnom forumu, kojem je jedan od potpredsjednika.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!