PROSVJEDA NEĆE BITI

Mljekari postigli dogovor s Čobankovićem

  • Autor: Zoran Korda
  • Zadnja izmjena 26.02.2010 17:07
  • Objavljeno 26.02.2010 u 16:39
Prosvjed mljekara

Prosvjed mljekara

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Nakon maratonskih pregovora između proizvođača mlijeka i Ministarstva poljoprivrede postignut je dogovor o zaštitnoj cijeni mlijeka koja će biti 2,40 kuna po litri

Ministar Čobanković naglasio je da je pomoć Vlade u sektoru mlijeka u okviru mogućnosti što znači da ne izlazi iz okvira predviđenih proračunskih sredstava. 'Nažalost, cijena je još uvijek niža o projicirane cijene koja bi zadovoljila mljekare, no i oni su svjesni teške situacije.'

Ministar je izvijestio da je u prva dva mjeseca otkup mlijeka smanjen za sedam posto što je i stvorilo pretpostavku da se u istoj zadanoj kvoti mogu osigurati dodatna sredstva.

Sandra Šimunović/CROPIX

Sandra Šimunović/CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sandra Šimunović

Mljekari su odustali od prosvjeda poput onih prošle godine


Osim o cijeni mlijeka, raspravljano je i o drugim mjerama kojima bi se popravilo stanje u proizvodnji mlijeka. Dogovoreno je da se formira zajedničko povjerenstvo Ministarstva graditeljstva koje će stvoriti pretpostavke za legalizaciju objekata unutar mljekarskih farmi.

Također, ministarstvo će uputiti prijedlog Vladi da se proizvođači mlijeka ove godine oslobode plaćanja zakupa za poljoprivredno zemljište.

Predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom te rekli da će sutra prezentirati zaključke svojim članicama nakon čega će donijeti konačne odluke o daljnjim aktivnostima. Međutim, s obzirom na stajališta čelnika udruga, prosvjeda vjerojatno neće biti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi