ZAGREBAČKA BURZA

Mješovita izvedba dioničkih indeksa, najbolje prošao indeks građevinskog sektora

Bionic
Reading

U petak je na Zagrebačkoj burzi došlo do blagog porasta prometa uz mješovitu izvedbu glavnih dioničkih indeksa. CROBEX je tako skliznuo u crveno za 0,1 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX 10 narasla za isti iznos.

Među sektorskim indeksima najbolje je prošao indeks građevinskog sektora s plusom od 1 posto, dok je indeks industrijskog sektora zabilježio najveći pad s minusom od 2,2 posto.

Likvidnost se povećala u odnosu na prethodni dan te je iznosila 8,3 milijuna kuna. Najviše se trgovalo s povlaštenom dionicom Adris Grupe, čija je cijena pala za 0,2 posto uz 2,1 milijuna transakcija u blok prometu, te 1,3 milijuna u redovnome. Niti jedna druga dionica nije uspjela preći prag od milijun kuna transakcija a najbliže tome bila su dionica Atlantske Plovidbe s minusom od 1,5 posto, te dionica Atlantic Grupe uz nepromijenjenu cijenu.

Titulu pobjednika dana odnijela je dionica Ingre s plusom od 3,2 posto, dok su dobre rezultate ostvarile i dionice Podravke, Čakovečkih mlinova i Maistre, sve s rastom od 1,3 posto. S druge strane loš dan imala je dionica Đuro Đaković Grupe s padom od 13,3 posto.

Dobitnik dana: Ingra +3.21% 12,85

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupe – 13.27% 1,96

CROBEX -0,07% 2.086,65