TRŽIŠTE KAPITALA

Miran kraj burzovnog tjedna, dobitnik dana - Meritus ulaganja

Meritus ulaganja

Meritus ulaganja

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Na hrvatskom tržištu kapitala niti u petak nije bilo jasnog i dovoljno jakog raspoloženja koje bi donijelo značajnije pomake u bilo kojem smjeru, što je ujedno bilo i glavno obilježje cijelog tjedna. Shodno tome, dionički indeksi su kraj trgovanja dočekali s različitim predznacima i tek manjim promjenama vrijednosti

Indeks CROBEX je u petak zaključio s blagim dobitkom od 0,15 posto na 2.032,21 bodova, što je bilo dovoljno da i cijeli tjedan blago prevagne u zeleno. S druge strane, indeks blue chip dionica CROBEX10 je kraj dana dočekao s neznatnim padom vrijednosti od 0,16 posto na.1.208,23 bodova. Kod sektorskih indeksa, najveću promjenu je ponovno zabilježio građevinski indeks CROBEXkonstrukt, i to rast od oko dva posto.

Za razliku od iznadprosječnih razina likvidnosti ranije tijekom tjedna, u petak je ostvaren ipak nešto niži dionički promet, koji je iznosio oko 8,5 milijuna kuna, uključujući i blok transakciju dionicama Arena Hospitality Grupe vrijednu 2,2 milijuna kuna. U redovnom trgovanju su ponovno dominirale dionice Hrvatskog Telekoma s 2,9 milijuna kuna prometa i padom cijene za 0,81 posto na 184,00 kuna. Dionice HT-a su bile jedini gubitnik među deset najlikvidnijih izdanja.

Na drugom mjestu po likvidnosti su bile dionice Zagrebačke banke s prometom od 636 tisuća kuna i rastom cijene za 1,57 na 64,50 kuna, a treće mjesto su zauzele dionice Valamar Riviere, koje su zaključile nepromijenjene na 37,20 kuna. Najveći rast među aktivnijim izdanjima su ostvarile dionice Dalekovoda, koje su uzletjele 7,51 posto, te Petrokemija, čije su dionice skočile više od šest posto.

Dobitnik dana: Meritus ulaganja +21,88%, 390,00

Gubitnik dana: Hoteli Haludovo, -10,67%, 4,02

CROBEX: +0,15%, 2.032,21

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!