KOVAČEVIĆ PODNIO KAZNENU PRIJAVU

'Miloševića je trebalo sigurnosno provjeriti'

01.02.2011 u 12:21

Bionic
Reading

Zbog njegove pozamašne imovine Domagoja Ivana Miloševića, potpredsjednika Vlade za investicije, trebalo je sigurnosno provjeriti prije nego je postao član kabineta premijerke Jadranke Kosor, smatra Pero Kovačević, drugi čovjek HSP-a dr. Ante Starčević

Ponukan Miloševićevom imovinskom karticom bogatom nekretninama i poslovnim udjelima, Kovačević je podnio kaznenu prijavu DORH-u zbog nezakonitosti počinjenih u pretvorbi i privatizaciji Pastor grupe, o čemu je pisao i tportal.

'Svoju prijavu temeljim na državnoj reviziji iz 2003. prilikom koje su utvrđene nezakonitosti. Kako više nema zastare takvih slučajeva, što je prijašnjih godina u sličnim slučajevima značilo zaustavljanje istrage, očekujem da će državno odvjetništvo do kraja rasvijetliti tu priču', kaže Kovačević koji nije želio otkriti  navodi li u svojoj prijavi i ime Kosoričina potpredsjednika.

Premda sam Milošević nije bio uključen u privatizaciju Pastora, jedan od glavnih igrača bio je njegov otac Radenko, Kovačević mu spočitava nekoliko stvari rađenih 2000. i 2001. dok je on bio direktor Pastor grupe.

Tako Pastor nije isplatio dividendu u proračun države kao suvlasniku, a u tom razdoblju Milošević je svoje dugove Pastoru od 5,2 milijuna kuna zajedno s Danielom Šternom, s kojim je 2002. držao 57,7 posto dionica tvrtke, otpisao 'sumnjivom' kompenzacijom.