OBUSTAVA POSLOVA

Milanović: Ina se mora povući iz Sirije!

ina, nafta, benzin, gorivo

ina, nafta, benzin, gorivo

Izvor: Cropix / Autor: Željko Šop/Cropix

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom se Hrvatska pridružuje sankcijama EU prema Siriji. Premijer Zoran Milanović pozvao je Inu da se povuče iz te bliskoistočne zemlje sve dok se ponovno ne uspostave demokratski standardi i dok se ne procesuiraju svi zločinci

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić dodala je da se iz Sirije povlači sve što može pomoći represivnom aparatu i ubijanju ljudi.

Vladinom odlukom zabranjuje se nabava, uvoz ili prijenos sirove nafte ili naftnih derivata iz Sirije. Također, zabranjuje se prodaja, nabava, prijenos i izvoz opreme i tehnologije za naftnu industriju i industrije prirodnog plina u Siriji.

Ina je već u nekoliko navrata uvažavajući preporuke Europske komisije smanjivala proizvodnju nafte i plina u Siriji. I sad kažu da će odluku Vlade u potpunosti poštovati te će nakon njene analize poduzeti sve potrebne korake u cilju usklađivanja svojih poslovnih aktivnosti u Siriji.

'Kompanija već duže vrijeme na dnevnoj bazi motri razvoj situacije. Kao što smo već ranije obavještavali javnost, većina zaposlenika povučena je iz te zemlje, dok smo s preostalim manjim brojem djelatnika, čija sigurnost nije ugrožena, u stalnom kontaktu.

Nakon provedene analize, INA će izvijestiti javnost o koracima koje namjeravamo poduzeti, s ciljem pridržavanja Odluke Vlade RH te zaštite poslovnih interesa kompanije i njezinih zaposlenika', stoji u priopćenju iz Ine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi