umjetna inteligencija

Microsoft i Publicis Groupe objavili partnerstvo za AI platformu Marcel

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 25.05.2018 11:08
  • Objavljeno 25.05.2018 u 11:08
Microsoft i Publicis Groupe objavili partnerstvo za AI platformu Marcel

Microsoft i Publicis Groupe objavili partnerstvo za AI platformu Marcel

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Publicis Groupe lansirao je AI platformu Marcel koja će ubrzati njihovu transformaciju iz holding kompanije u poslovnu platformu od 80 000 zaposlenika

Dugo očekivana, inteligentna platforma Marcel, nazvana po osnivaču Publicis Groupe-a Marcelu Bleustein-Blanchetu, predstavljena je svijetu, priopćili su iz ove grupacije. Njome su srušena sva ograničenja u poslovanju i povezivanju čak 80 tisuća zaposlenika grupe na globalnoj razini. Točnije, započeta je nova era kreativnosti i inovacija koja će, osim transformacije kompanije, donijeti pozitivnu promjenu čitavoj industriji.

'Vođeni motom The power of One, djelovali smo u smjeru objedinjavanja data-e (podataka), kreativnosti i tehnologije. Pomoću Marcela povezali smo talent i prilike koje nam se pružaju, te dokazali predanost izvrsnosti koju pružamo klijentima. Ovime smo također u prvi plan stavili kreativne umove koji će sada u potpunosti uživati slobodu da uče, dijele, kreiraju i napreduju, više nego bilo gdje drugdje', rekao je predsjednik i CEO Publicis Groupe Arthur Sadoun.

'Izgrađen na četiri ključna stupa; znanju, povezanosti, mogućnosti i produktivnosti, Marcel će višestruko osnažiti Publicis i cjelokupnu industriju koja se u posljednih četrdesetak godina muči s evolucijom. Time se kontroverzna odluka o jednogodišnjoj pauzi na festivalima pokazuje potpuno opravdanom', dodao je Sadoun.

Marcel trenutno testira sto alfa korisnika, a već u lipnju će pristup beta verziji dobiti novih 1000 zaposlenika grupe. Oni će putem povratih informacija pomoći u usavršavanju aplikacije koja za cilj ima da do 2020. godine pokriti 90 posto zaposlenika Publicisa.

Publicis Groupe u Hrvatskoj

U Hrvatskoj Publicis Groupe djeluje od 1996. godine. Na globalnoj razini ostvaruje čak 52 posto prihoda od digitalnog oglašavanja što je čini liderom u tom segmentu. Marcel je značajan korak u jačanju te pozicije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!