PROPALI TAJKUN

Mi znamo gdje je Pevec, a vi?

03.12.2009 u 12:25

Bionic
Reading

Iako mediji pišu da je Zdravko Pevec ponudio radnicima u štrajku, koji nisu već mjesecima dobili plaće, da uzmu iz trgovina što god žele, sindikalni povjerenik Nikola Šuman to nam je opovrgnuo

'Nije istina da nam je to Pevec rekao. Do gazde nikako ne možemo doći, priča se da je u Austriji i da tamo traži pomoć banaka, ali nitko ne zna točno gdje je, ni kadrovska služba ne može doći do njega', rekao je Šuman.

S druge strane, jedan od djelatnika tvrtke, blizak Pevecu tvrdi da je on u Bjelovaru i da 'radi punom parom'.

'Direktor nije nestao, i sve priče na tu temu su glupost. Samo je odlučio da neko vrijeme neće izlaziti u javnost. On i dalje uporno traži strateškog partnera. Ne gubi nadu. Pun je optimizma da tvrtku može izvući iz krize', tvrdi dobro upućen izvor.

Pevec je, prema neslužbenim informacijama, ovih dana razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor, ali, prema svemu sudeći, neuspješno, jer država još uvijek blokira račun tvrtke.

Trenutno je većina od dvije tisuće Pevecovih radnika u štrajku. Još uvijek su otvoreni centri u Splitu, Osijeku i Zadru, ali pitanje je dana kad će i oni zatvoriti vrata. Pevec nije isplatio plaće za rujan i listopad, a izgleda da neće ni za studeni.

Ali i kad su bila dobra vremena, a primanja redovna, poduzetnik iz Bjelovara nije bio na glasu kao dobar poslodavac. Tako su u jednom od njegovih centara zaštitari doslovno iznijeli predstavnika sindikata izvan zgrade.

Zanimljiva je i priča iz Splita, gdje su radnice prije nego što bi Zdravko Pevec sa suprugom Višnjom došao u svoj splitski stan morale sve očistiti.

'Redovito smo bili pozivani preko voditelja i kontrolora splitskog centra da im prije i nakon boravka sve pripremimo. Osobno sam ove godine dvaput išla u pospremanje i još jednom prošle godine', rekla je za Slobodnu DalmacijuJelena B., koja je još krajem listopada dala izvanredni otkaz vidjevši da je, kako je sama kazala, u toj tvrtki 'vrag odnio šalu'.

U stanu od 50-ak kvadrata trebalo je malo prozračiti, očistiti kupaonicu, promijeniti posteljinu, očistiti sobu..., a sve to 'džabe', ispričala je Jelena.