bitna kompanija

Mercator partnerima predstavio planove razvoja u idućih pet godina

24.11.2017 u 19:51

Bionic
Reading

Uprava najvećeg trgovačkog lanca u Sloveniji - Mercatora predstavila je u petak u Ljubljani svojim dobavljačima i poslovnim partnerima strategiju razvoja kompanije do 2021., te među ostalim naglasila da su poslovni rezultati ove godine poboljšani.

‘Unatoč brojnim promjenama u zadnjim godinama poslujemo stabilno, a poslovni rezultati u prvih devet mjeseci bitno su se popravili’, kazao je prilikom predstavljanja direktor tvrtke Tomislav Čizmić.

Mercator je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 9,9 milijuna eura, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je poslovao s gubitkom od 1,7 milijuna eura. Bruto dobit pred odbijanje kamata, poreza i amortizacije (EBTIDA)  devet mjeseci je dosegla 89,2 milijuna eura, a kompanija do 2021. namjerava realizirati  650 milijuna eura ‘cash flowa’, polovicu od tog iznosa iz poslovanja, a polovicu preko monetizacije nekretnina.

Sastanku Mercatorova vodstva s dobavljačima i poslovnim partnerima prisustvovali su i slovenski ministar za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, te Ante Ramljak, povjerenik u Agrokoru koji je vlasnik Mercatora.

Ramljak je rekao kako je uvjeren da Mercator kao jedna od bitnih kompanija u Sloveniji ima dobru perspektivu i dugoročno održivi put razvoja.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL