bolnice bez lijekova

[VIDEO/FOTO] Marić nakon sastanka s veledrogerijama: 'Dogovora o dugu bolnica nema, novi sastanak kroz desetak dana. Treba nam reforma zdravstva...'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 06.04.2021 15:50
  • Objavljeno 06.04.2021 u 12:43
Zdravko Marić

Zdravko Marić

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Završio je sastanaka ministra financija i zdravstva Zdravka Marića i Vilija Beroša sa predstavnicima domaćih veledrogerija koje su počele blokirati isporuke lijekova bolnicama zbog duga od 6,5 milijardi kuna.

Diana Percač, predstavnica veledrogerija rekla je kako je sastanak bio dug i konstruktivan, ali konkretnog rješenja nema.

“Htjela bih se osvrnuti i na ovih 900 milijuna kuna, to je ubrzano povlačenje, to nisu nikakva nova sredstva, to je samo ubrzano povlačenje što neće biti plaćeno u periodu kada bi inače trebao biti plaćen taj iznos”, objasnila je.

'Nelikvidnost je velika, takva u povijesti nije bila. Do rješenja za dug možda dođemo na novom sastanku koji je za desetak dana. Što će dalje biti u međuvremenu, ne mogu reći, svaka kuća će odlučiti za sebe', rekla je.

Upitana hoće li se nastaviti blokada isporuka lijekova za neke bolnice, kazala je kako su zalihe lijekova ograničene i kako ne može odgovoriti na to pitanje.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Višnjić

'U ministarstvu su shvatili gdje je problem, dug je 6,5 milijardi kuna prije ove uplate od 900 milijuna kuna. Bitna nam je buduća dinamika plaćanja duga', rekla je.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako je svrha i smisao sastanka bio usklađivanje podataka i razmjena mišljenja s veledrogerijama.

Diana Percač

Diana Percač

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Zanimalo nas je koliki je ukupni volumen obveza, koliki su rokovi plaćanja i baratamo li svi istim brojkama. Ideja je da otpočnemo dijalog i da svi skupa osiguramo redovno funkcioniranje i poslovanje', rekao je Marić i poručio:

  • +6
  • +3

Izjave nakon sastanka o veledrogerijama

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Cilj je da dugovi više ne rastu galopirajuće. Reforma zdravstva nam je potrebna i na prihodovnoj i rashodovnoj strani'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!