JER MINISTRI TO VOLE

Maras uvodi predmet poduzetništvo u škole

24.01.2013 u 18:42

Bionic
Reading

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je da Vlada do kraja mandata namjerava uvesti predmet 'poduzetništvo' u srednje škole, najvjerojatnije u trećem i četvrtom razredu

Gostujući na panelu 'Hrvatska i investicije u 2013.' u organizaciji VERN-a, ministar Gordan Maras kazao je kako ćemo do kraja SDP-ovog mandata sigurno u srednjim školama imati predmet 'poduzetništvo', najvjerojatnije u trećim i četvrtim razredima. Ne zna se hoće li predmet biti obvezan ili izborni.

'Namjeravamo uvesti predmet poduzetništvo kako bi pripremili učenike da nakon srednje škole idu u poduzetnike. Ankete su pokazale da tek 15-20 posto mladih u Hrvatskoj žele biti poduzetnici i imaju ambiciju pokrenuti vlastiti posao, želimo da taj postotak naraste na 50 posto', kazao je Maras.

Kurikulum poduzetništva, koji priprema s ministrom obrazovanja Željkom Jovanovićem, trebao bi biti predstavljen do kraja godine.

Predmet bi pro bono predavali umirovljeni poduzetnici ili oni u zrelijim godinama s bogatim iskustvom. 'To je altruizam na koji bi oni, vjerujem, pristali, prije nego da budu mentori stranim investitorima', rekao je ministar Maras odgovarajući na pitanje što misli o ideji Davora Šterna da stranim ulagačima dodijelimo domaće mentore 'koji bi se žrtvovali za dobrobit zajednice'.