karijere

Lana Brlek nova direktorica u PwC-u Hrvatska

31.08.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Lana Brlek se od 1. rujna 2023. godine pridružuje PwC-ovom timu direktora, na mjestu direktorice u Odjelu za porezne usluge, s odgovornostima za porez na dobit i transferne cijene unutar PwC-a Hrvatska. Nakon više od 20 godina iskustva i rada unutar PwC mreže, ovim unapređenjem dodatno će doprinijeti radu tima za porezno savjetovanje kao i jačanju sektorske ekspertize

Brlek svoju je profesionalnu hrvatsku i međunarodnu karijeru unutar PwC-a gradila od 2000. godine. Njena primarna područja stručnosti su porez na dobit, transferne cijene i međunarodno oporezivanje, no posjeduje i široka znanja u svim poreznim područjima. Godine 2012. oformila je tim stručnjaka unutar PwC Hrvatska i pokrenula projekte transfernih cijena, uvrstivši ovu uslugu u portfelj PwC-a Hrvatska. Dvije godine kasnije počinje voditi projekte povezane s transfernim cijenama i za Sloveniju. U razdoblju od 2014. do 2016. godine bila je odgovorna za Odjel za porezne usluge u PwC-u Slovenija.

Proteklih nekoliko godina kroz članstvo u nekoliko profesionalnih udruga, ali i kroz samostalne aktivnosti sudjeluje i doprinosi reformama hrvatskog poreznog sustava, predlaganjem izmjena i dopuna s ciljem poboljšanja hrvatskih poreznih propisa. Također, autorica je brojnih članaka porezne tematike kao i stručnih i specijaliziranih edukacija na kojima se pojavljuje i u ulozi predavačice, a kojima nastoji doprinijeti unapređenju ključnih znanja te rješavanju aktualnih izazova u poslovanju s kojima se gospodarski subjekti i klijenti susreću.

Tijekom dosadašnjeg rada vodila je mnogobrojne projekte općeg poreznog savjetovanja, poreznih dubinskih snimanja, porezne optimizacije te poreznog strukturiranja kod spajanja i pripajanja za domaće i međunarodne klijente, uključujući područja poreza na dobit i poreza na dodanu vrijednost, a veliko zadovoljstvo joj predstavlja savjetovanje multinacionalnih kompanijama u razumijevanju poreznih implikacija prilikom ulaganja u Hrvatskoj.

Radujući se daljnjim koracima na svojem profesionalnom putu, Lana Brlek prilikom imenovanja izjavila je:

'Novi izazovi i prilike da pomognemo klijentima pronaći stabilnost i poreznu izvjesnost u gospodarskom okruženju konstantnih promjena doista me vesele. Moj prioritet oduvijek su bili i jesu ljudi te razumijevanje njihovih potreba i situacija u kojima se nalaze, bilo da se radi o klijentima ili o kolegama s kojima surađujem'.

Lana je diplomirala ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s kojim i danas redovno surađuje na edukacijama i radionicama za studente, dok svoja specifična znanja usavršava na relevantnim edukacijama, konferencijama i stručnim okupljanjima.