PONUDA POSLOVA

Kroničan manjak liječnika i medicinskih sestara

26.02.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Prema anketi koju Hrvatski zavod za zapošljavanje svake godine provodi među poslodavcima, a prema podacima za 2012. godinu, liječnici, ali i druga zanimanja u zdravstvu već godinama spadaju u deficitarna

Na tržištu rada nedostaje najviše doktora medicine, medicinskih sestara, magistara farmacije te doktora opće medicine. Istovremeno, najveće poteškoće pri zapošljavanju poslodavcima predstavlja činjenica da ne mogu pronaći medicinske radnike s traženim specijalizacijama ili tim radnicima pak nedostaje specifično radno iskustvo.

Na primjeru liječnika to izgleda ovako: Hrvatskoj, konkretno, nedostaje 4.300 liječnika kako bi ispunila europski prosjek od 3,6 liječnika na 1.000 stanovnika. Naš je trenutni prosjek 2,5 liječnika na 1.000 stanovnika. Istovremeno, krajem prošle godine na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bilo je prijavljeno 419 nezaposlenih liječnika, među njima čak 81 liječnik s licencijom za samostalni rad. Liječnici već godinama upozoravaju na apsurdno stanje u kojem se hrvatsko zdravstvo nalazi.

Podaci portala MojPosao pokazuju da je u 2012. godini objavljeno više od 600 oglasa u kategoriji Zdravstvo i socijalni rad, što znači da se njihov udio u ukupnom broju oglasa nije promijenio u odnosu na prethodnu godinu.

Ako upravo tražite posao u zdravstvu, izdvajamo nekoliko aktualnih oglasa iz ove kategorije: Aquafutura iz Rijeke traži medicinsku sestru – medicinskog tehničara (m/ž). Riječ je o stručnom osposobljavanju, a poznavanje talijanskog jezika je prednost.

Ukoliko ste pouzdana osoba, sklona timskom radu te živite na području Labina, možda je upravo ovo prilika koju ste čekali. Naime, stomatološka poliklinika Apolonia zapošljava pet dentalnih tehničara (m/ž). Nudi se mogućnost profesionalnog usavršavanja i stimulativna primanja te jamči ugodna i dinamična radna atmosfera.

Tražite li sezonski posao u inozemstvu, crnogorski Hotel Monte Casa Spa & Welness zapošljava fizioterapeuta/ masera (m/ž). Uz odgovarajući certifikat poželjno je da imate i jednu godinu radnog iskustva. Dodatne informacije, kao i link za prijavu, možete pronaći u oglasu.

Pretraživanjem oglasa u kategoriji Zdravstvo i socijalni rad možete pronaći još zanimljivih oglasa za posao. Možda vas njihov broj na prvu neće oduševiti, no to ne znači da nećete pronaći posao koji odgovara upravo vašim potrebama.