DRUŠTVENO ODGOVORAN PROGRAM

Krenule prijave za globalni studentski edukacijski program 'Seeds for the Future', Huawei udvostručio broj mjesta za studente iz Hrvatske

01.06.2022 u 09:52

Bionic
Reading

Huawei Technologies, vodeća globalna tehnološka kompanija koja već 15 godina uspješno posluje i u Hrvatskoj, pokrenula je prijave za četvrtu godinu svog globalnog studentskog edukacijskog programa 'Seeds for the Future', udvostručivši ove godine broj mjesta za studente iz Hrvatske, na njih čak 30. Program je u Hrvatskoj pokrenut na temelju Memoranduma o razumijevanju i suradnji iz 2019. godine koji su sklopljeni sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, a do sada je program uspješno prošlo 36 studenata iz Hrvatske.

Ove godine će se uz 8-dnevni edukacijski program u kojem studenti uče od vrhunskih stručnjaka Huaweija o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku, za sve polaznike organizirati i fizičko iskustvo – studijsko putovanje na jednu od ključnih obrazovnih konferencija u EU odnosno posjet jednoj od najmodernijih 5G tvornica u EU.

'Ulaganje u znanje temeljna je podloga i preduvjet za sve poslovne pa i razvojne procese pojedinca i društva u cjelini. Mladi su naša budućnost i svako ulaganje u razvoj digitalnih vještina, ulaganje je u našu budućnost. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva potiče stjecanje znanja o novim tehnologijama, a na suradnju s vodećim globalnim pružateljem infrastrukture za informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) smo iznimno ponosni. Razmjena znanja i otvaranje prilika za učenje o novim tehnologijama od iznimne je važnosti za sve dionike programa 'Seeds for the future', a sigurni smo da će studentima stečena znanja biti od velike koristi u praksi. Našim studentima želim uspješno i aktivno sudjelovanje u ovoj globalnoj inicijativi uz nadu da će im ovaj program omogućiti da unaprijede svoja znanja, ali i steknu nova i korisna iskustva, a kasnije da to i primijene kroz razvoj inovativnih rješenja u brzorastućoj IT industriji', istaknuo je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Kroz program je prošlo više od 12.000 studenata

Huawei će prijave studenata sa ICT i srodnih fakulteta primati do kraja rujna, a nakon izbora 30 najboljih studentskih prijava edukacijski program će se početi izvoditi sredinom listopada. Studenti iz Hrvatske će na edukacijama sudjelovati uz druge studente iz gotovo 140 zemalja diljem svijeta i sa preko 500 sveučilišta. Ukupno je globalno kroz program prošlo preko 12.000 studenata.

Seeds for the Future samo je jedan od društveno odgovornih programa koje Huawei provodi u Hrvatskoj. Huawei u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja od 2019. godine provodi donacijski program '1000 Dreams' u sklopu kojeg donira knjige i potrebnu tehnologiju osnovnim školama u manje razvijenim dijelovima Hrvatske. Također, prošle godine je pokrenut projekt 'Huawei za digitalnu Slavoniju' (Huawei for Digital Slavonia) u sklopu kojeg se provode edukacijski program ICT Academy u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), te stipendijski program Seeds For The Future Scholarship kojim su svi studenti studija Digitalne poljoprivrede pokrenutog na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (FAZOS) dobili po 6000 eura stipendije.

'Inovacija i kreativnost potpomognuta digitalnim tehnologijama danas oblikuju naš svijet i vrlo je važno potaknuti buduće generacije da iskoriste puni potencijal ovih tehnologija i nastave pomicati granice. U Huaweiju već godinama potičemo mlade talente na razvoj i inovacije, i to je u samoj srži našeg globalnoj programa Seeds for the Future. Veseli nas što smo ove godine dodatno povećali broj mjesta za studente iz Hrvatske jer Hrvatska pokazuje izniman talent i potencijal razvoja u tehnološkoj industriji', izjavio je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.