AMBICIOZNI PLANOVI

Kraš: Želimo da naše napolitanke uđu u McDonald's diljem svijeta

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 01.09.2015 06:55
  • Objavljeno 01.09.2015 u 06:55
Kras McDonald's

Kras McDonald's

Izvor: Pixsell / Autor: Zoran Grizelj, Davor Javorovic

Sladoledom McFlurry Kraš Napolitanke ideja spajanja brendova McDonald'sa i Kraša postala je stvarnost. Kraš je konačno krajem srpnja probio McDonald's u čijim se sladoledima sada nalaze i njegovi keksi te ima ambiciozne planove za budućnost kako za suradnju s najvećim svjetskim lancem brze prehrane tako i za svoje napolitanke

Ideja se, govore za tportal u najvećem domaćem konditoru rodila prije nekoliko godina, a realizacija projekta McFlurry Kraš krenula je prije godinu.

'Suradnja je protekla vrlo ugodno. Obje tvrtke posluju po visokim standardima na zahtjevnim tržištima što uključuje i posjedovanje brojnih certifikata kao dokaza kvalitete proizvoda i usluga, zbog čega je proces razvoja proizvoda bio na izuzetno profesionalnoj i visokoj razini', kažu nam u Krašu.

Na pitanje koliko su zaradili suradnjom s McDonalds'om u Krašu kažu da vrijednost tog projekta ne promatraju samo financijski. Projekt je, naime, usmjeren na jačanje imidža brendova te približavanje novim potrošačima. S obzirom na to da su zadovoljni rezultatima, nadaju se da je stvorena platforma za nastavak dugoročnog partnerstva s tim lancem brze prehrane.

'Naše su napolitanke već i same po sebi jak međunarodni brend čiji potencijal svakako u budućnosti želimo dodatno razvijati raznim aktivnostima. Kraš izvozi čak 35 posto ukupne proizvodnje napolitanki, od čega samo u Saudijsku Arabiju, gdje smo neprijeporni lider, više od četiri milijuna kilograma godišnje. Od jakih tržišta tu su još i tržišta Cefte, Slovenija, SAD i Australija', objašnjavaju.

Osim iskoraka prema McDonaldsu, Kraš je ove godine sklopio i suradnju s mljekarom Meggle s kojom je na tržište izbačen napitak Meggle Kraš Express. Velika je inovacija i nova Bajadera Amarus. To je prvi novi okus Bajadere nakon 61 godine postojanja.

Što se Kraševa poslovanja u prošloj godini tiče, ono je poraslo za četiri posto – ukupan prihod dosegnuo je 891 milijun kuna. Pritom je neto dobit i više nego udvostručena, iznosila je 14 milijuna kuna.

Tvrtka Globalna Hrana u vlasništvu Georga Gavrilovića (mlađeg) koja je nositelj McDonald'sove franšize za Hrvatsku također bilježi rast prihoda. Lani su porasli 3,5 posto, na 292 milijuna kuna. Prihodi prema podacima Poslovne Hrvatske stabilno rastu već pet godina zaredom. Globalna Hrana poslovala je s 28 milijuna kuna dobiti, što je 11 milijuna kuna više od matične tvrtke Gavrilović, koja je godima suočena s padom prihoda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!