KONDITOR U AKCIJI

Kraš krenuo u ambiciozno dogovaranje poslova u Koreji

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 06.05.2015 14:12
  • Objavljeno 06.05.2015 u 14:12
Korejska delegacija s Upravom Krasa

Korejska delegacija s Upravom Krasa

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatsko korejski poslovni klub

Tvrtka Kraš potpisom memoranduma o razumijevanju postala je član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba, a s ciljem jačanja poslovnih i odnosa s kompanijama iz Južne Koreje, izvijestili su u srijedu iz Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Memorandum su u Ekoparku Krašograd potpisali predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić i predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat, navodi se u priopćenju.

Memorandum je potpisan uoči premijernog nastupa Kraša na najvećem sajmu hrane i pića za tržišta Koreje i Japana Seoul Food 2015 koji će se održati od 12. do 15. svibnja u Seulu.

Nastupom na tom sajmu Kraš okreće novu stranicu u osvajanju tržišta zemalja Dalekog istoka, ističe se u priopćenju.

Godišnja proizvodnja Kraša premašuje 33.000 tona konditorskih proizvoda, od kojih se skoro polovina uspješno izvozi na sva svjetska tržišta.

Razvojni planovi Kraša, kako se navodi, usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji, uz naglasak na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije, na kojima Kraš već posluje putem vlastitih komercijalnih podružnica. Kraš je vlasnik i dviju tvornica, Mire - najveće tvornice keksa i vafla u Prijedoru te Karoline, tvornice za proizvodnju keksa, vafla i slanica u Osijeku.

Horvat je izrazio zadovoljstvo novom članicom Kluba za koje vjeruje da će kroz članstvo u Klubu ostvariti nove uspješne poslovne aktivnosti s korejskim tržištem.

Bulić je također izrazio zadovoljstvo što Kraš postaje član Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba te zahvalio Klubu na uloženom trudu u pripremama za prvi sajamski nastup Kraša na tržištu Koreje.

Kako se prenosi u priopćenju, u razgovoru je istaknut veliki potencijal korejskog tržišta za hrvatske izvoznike kao i vrlo kvalitetne odnose dviju zemalja koji se posebno odražavaju porastom broja korejskih turista u Hrvatskoj i sve većim interesom korejskog poslovnog svijeta za ulaganjem u Hrvatsku i regiju.

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Republike Koreje s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa te trgovinske razmjene između dviju zemalja, podsjeća se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!