NE KRIVI NIKOG

Kosor: Nismo se osramotili u privatizaciji škverova

 kosor jadranka vozi vlak

kosor jadranka vozi vlak

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Nikoga ne krivim za nastalo stanje oko brodogradilišta, poručila je premijerka duboko uzdahnuvši na novinarski upit hoće li Vlada u kojoj sjede Polančec i Šuker moći uspješno odraditi privatizaciju brodogradilišta

Nismo se osramotili - poručila je premijerka Jadranka Kosor nakon ocjena u javnosti kako je prvi krug natječaja za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta na koji su pristigle samo dvije ponude pravi fijasko.

'Imala sam veliki sastanak u Vladi i dogovaramo model po kojem ćemo nastaviti ovaj posao. Tražimo najbolje rješenje za drugu rundu privatizacije', otkrila je premijerka ističući da ono mora biti najoptimalnije za radnike brodogradilišta, ali i za državu te državna jamstva 'jer mi taj teret u tom obliku ne možemo više nositi'.

Upitana hoće li netko odgovarati za situaciju oko provedbe natječaja, premijerka je poručila kako je na sastanku koji je održala sa svojim suradnicima i na kojem se raspravljalo o daljnjoj sudbini brodogradilišta opširno razmatrana dokumentacija oko privatizacije i pruženo objašnjenje za nastalo stanje.

'Ne krivim nikoga, sada je najvažnije pokušati naći način da riješimo problem', naglasila je predsjednica Vlade. Manje odlučna premijerka je bila na upit hoće li biti moguće naći rješenje za brodogradilište sa sadašnjim sastavom Vlade, napose ministrima Šukerom i Polančecom. Nakon što je duboko uzdahnula, odgovorila je potvrdno, a na upit čemu takav uzdah, odgovorila je da je to zbog velikog broja novinarskih pitanja.

Povjerenstvo koje treba odlučiti o pristiglim ponudama na čelu s ministrom gospodarstva Damirom Polančecom, koje se prema otpužbama Sindikata metalaca Hrvatske još niti jednom nije sastalo, bit će osnovano, najavila je predsjednica Vlade poručujući da će u njegov rad biti uključeni svi oni koji trebaju biti uključeni, pa i sindikati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi