nagrada i pomoć radnicima

Konzum svim zaposlenicima isplaćuje nagradu za dobre rezultate, a čeka ih poseban mjesečni dodatak do kraja godine

11.10.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Konzum će svim zaposlenicima isplatiti 2.000 kuna neto, što uključuje nagradu od 1.100 kuna za dobre poslovne rezultate u ljetnoj sezoni i poseban dodatak od 300 kuna mjesečno do kraja godine

Konzum će u listopadu svojim radnicima isplatiti 1.100 kuna nagrade za dobre poslovne rezultate ostvarene u ljetnoj sezoni 2022. godine, a do kraja godine uvodi i poseban dodatak od 300 kuna koji će isplaćivati mjesečno i kojim zaposlenicima želi pomoći u suočavanju s inflacijom i povećanim životnim troškovima.

'Snaga našeg tima i izvanredan doprinos svih naših kolegica i kolega do posebnog izražaja dolaze upravo za vrijeme turističke sezone. Upravo oni svojim su radom najviše zaslužni za ostvarenje odličnih poslovnih rezultata Konzuma, a posebno u ovoj sezoni koja je nadmašila naša očekivanja. Istovremeno, svjesni smo vremena u kojem živimo i činjenice da svakodnevni troškovi života kontinuirano rastu. Stoga su i ova dodatna sredstva koja im isplaćujemo naš izraz zahvalnosti i način na koji im pokazujemo koliko ih cijenimo', izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

  • +11
Konzum Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Konzum

Novo Konzumovo ulaganje u zaposlenike, , ističe se u priopćenju, vrijedno je gotovo 20 milijuna kuna, a dolazi u godini koju je kompanija i započela povećanjem plaća većine svojih zaposlenika.

Najprije je u siječnju 2022. plaća povećana za više od 9.000 zaposlenih u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici u što je Konzum uložio više od 100 milijuna kuna, a potom je radnicima isplaćena i nagrada od 500 kuna neto kao zahvala za uspješno poslovanje u prethodnoj godini.

U to je, zajedno s isplatom regresa, Konzum uložio dodatnih 17 milijuna kuna.