8. svibnja u hotelu westin

Konferencija CS Security Day 2019: Jamie Woodruff, europski etički haker broj 1 u Zagrebu

06.05.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Kibernetička sigurnost iz dana u dan postaje sve veći izazov za organizacije bez obzira čime se bave. Paralelno uz porast svijesti o potrebi zaštite podataka i kritične IT infrastrukture raste i broj i kompleksnost sigurnosnih prijetnji

Radi se o zatvorenom krugu u kojem hakeri konstantno smišljaju nove, kreativne načine kako provaliti u sustave i zaobići sigurnosne mjere dok tvrtke koje se bave uspostavom kibernetičke sigurnosti kontinuirano smišljaju rješenja za te izazove.

O evoluciji kibernetičke sigurnosti te kako će ista izgledati u nadolazećim vremenima, na ovogodišnjoj konferenciji CS Security Day 2019, koja se održava 8. svibnja u Hotelu Westin u organizaciji tvrtke CS Computer Systems govoriti će Jamie Woodruff, čovjek kojeg nazivaju europskim etičkim hakerom broj 1.

Woodruff je javnosti postao poznat nakon što je uspješno hakirao Facebook kao dio studentskog natjecanja. Od tada do danas otkrio je sigurnosne rupe i propuste u mnogobrojnim IT sustavima, uključujući i web stranicu Kim Kardashian, koju je hakirao kako bi ukazao na opasnost za podatke njenih obožavatelja. Iako je u svojim ranim 20-ima Woodruff je jedan od vodećih autoriteta iz područja etičkog hakiranja i kibernetičke sigurnosti.

Uz Woodruffa, organizator je i ove godine pripremio niz aktualnih predavanja vodećih stručnjaka iz područja kibernetičke sigurnosti. Predavanja stavljaju poseban naglasak na automatizaciju i strojno učenje u domeni sigurnosti te nužnost integracije raznovrsnih sustava sigurnosti.

Na CS Security Day 2019 konferenciji, Woodruff će govoriti o evoluciji cyber sigurnosti s tehnološkog, poslovnog i društvenog aspekta. Kroz primjere, uživo na pozornici, pokazat će koliko je jednostavno kompromitirati korisničke podatke te koliko je bitna kontinuirana prilagodljivost i unapređenje sustava kibernetičke sigurnosti u skladu s novim prijetnjama.

Uz Woodruffa, organizator je i ove godine pripremio niz aktualnih predavanja vodećih stručnjaka iz područja kibernetičke sigurnosti. Predavanja stavljaju poseban naglasak na automatizaciju i strojno učenje u domeni sigurnosti te nužnost integracije raznovrsnih sustava sigurnosti.

Jamie Woodruff javnosti je postao poznat nakon uspješnog hakiranja Facebooka kao dio studentskog natjecanja. U Zagrebu će govoriti o evoluciji cyber sigurnosti s tehnološkog, poslovnog i društvenog aspekta. Kroz primjere, uživo na pozornici, pokazat će koliko je jednostavno kompromitirati korisničke podatke te koliko je bitna kontinuirana prilagodljivost i unapređenje sustava kibernetičke sigurnosti u skladu s novim prijetnjama.

Konferencija će tako predstaviti sustave koji omogućuju preuzimanje kontrole nad sigurnosnim incidentima te sustave za naprednu analizu korisničkog ponašanja za potrebe sigurnosti sustava. Tema ovogodišnjeg okruglog stola su nove dimenzije poslovne sigurnosti.

Organizator konferencije, tvrtka CS Computer Systems, ove godine slavi trideset godina postojanja. Kroz ovih 30 godina tvrtka se razvila u jednog od vodećih sistem integratora u regiji s operativnim iskustvom u raznim industrijama. Područje kibernetičke sigurnosti aktivno pokriva već 15 godina.