OBNOVA TRAFOSTANICA

Končaru 17,4 milijuna eura vrijedan posao u Albaniji

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 03.06.2009 13:59
  • Objavljeno 03.06.2009 u 13:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tvrtka Končar – inženjering za energetiku i transport (KET) potpisala je ugovor za rekonstrukciju triju transformatorskih stanica u vrijednosti od 17,4 milijuna. Končar je pobijedio na natječaju na kojem su mu konkurenti bili multinacionalne kompanije Hyndai i Siemens

Potpisom novog ugovora Končar – inženjering za energetiku i transport (KET) nastavio je tradiciju izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih elektroenergetskih objekata u Albaniji.

Projekt se financira kreditom Svjetske banke u sklopu projekta ECSEE APL2 čiji je cilj produžiti životni vijek postojećih elektroenergetskih postrojenja te poboljšati kvalitetu napajanja potrošača, pouzdanost, sigurnost i učinkovitost elektroenergetskih sustava na području zemalja jugoistočne Europe.

U sklopu ugovora obavit će se zahtjevna rekonstrukcija objekata Tirana 1, Fier i Elbasan 1. Većina opreme isporučit će se iz proizvodnog programa Društava Končar elektroindustrije, a izradu projekta, organizaciju građenja i montaže te ispitivanje i puštanje u pogon u cijelosti će izvesti stručnjaci Končar – inženjeringa za energetiku i transport.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi