stanje na cestama

Kolnici su mokri i skliski, promet otežava magla

09.02.2018 u 07:38

Bionic
Reading

Mjestimice ugaženog ili mokrog snijega ima na cestama u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kolnici su mjestimice mokri od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK)

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira te na A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između naplate Kikovica i čvora Čavle u smjeru Rijeke, vozi se usporeno.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru, sjevernom Primirju, u Lici i Zadarskoj županiji.

  • +8
Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, osim katamarana Bišovo koji zbog tehničkih poteškoća neće isploviti na liniji 9141 Pula - Unije - Susak - M.Lošinj - Ilovik -Silba - Zadar.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.