DAVOR TOMAŠKOVIĆ

'Kod menadžera je presudan intelektualni kapacitet jer posao se može naučiti'

18.10.2015 u 12:53

  • +9

Poslovni forum Hrvatski lideri

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bionic
Reading

'Nikad me nije strah kad donosim odluke, nego kad ne znam koju donijeti. Onog trenutka kad donesem odluku, nemam problem, ni kad je pogrešna. Ništa drugo ne radim cijeli dan, samo donosim odluke. A da 365 dana od jutra do navečer donosite samo ispravne odluke, statistički je nemoguće', istaknuo je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, na forumu Hrvatski lideri koji je u subotu u Zagrebu organizirala lokalna podružnica Međunarodne komore mladih (JCI)

Kako prenosi Večernji list, kao najteže odluke koje kao lider mora donijeti izdvojio je one koje se tiču ljudskih sudbina, ponajprije otpuštanja.

'Ljudi koje vodite znaju gotovo uvijek više nego vi; moji timovi nekad provedu sate educirajući me. No za odluke sam odgovoran samo ja: voditi upravu usamljenička je funkcija, to je i vrlo stresan posao. Ali i most rewarding job (posao koji se najviše nagrađuje, op. a.)', poentirao je Tomašković.

Kad bira menadžere, to je, ističe, uvijek kompromis jer ne postoje renesansni tipovi koji su dobri u svemu. Presudna je procjena njihova intelektualnog kapaciteta jer se posao može naučiti.

'Drugi je kriterij bih li s tim čovjekom želio raditi. U Googleu su izbacili praksu prolaženja kroz 20 intervjua i shvatili da im je najvažnija odlika googleness, uklapa li se netko u tim te bi li s tim čovjekom na aerodromu proveli pola dana ako moraju', plastično je objasnio šef HT-a.

Na forumu su još govorili šefica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić-Kašić, Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa, dirigent Zdravko Šljivac te profesor s FER-a Krešimir Ćosić.

Više možete pročitati ovdje.