POSLOVANJE ZAŠTITARA

Klemm lani sa 100 milijuna kuna prihoda prešišao državni AKD

Bionic
Reading

Sudeći po podacima o poslovanju hrvatskih zaštitarskih tvrtki u 2014., Klemm sigurnost i Bilić- Erić nastavljaju uspon prema vrhu, piše Poslovni dnevnik.

Tvrtka Josipa Klemma lani je uprihodila 6,8 milijuna kuna više nego 2013. i sada je na trećem mjestu, s kojeg su istisnuli AKD - Zaštitu, tvrtku u državnom vlasništvu, a čiji su prihodi pali za 4,8 milijuna kuna. Po dobiti nakon oporezivanja, Klemm je sa 15,4 milijuna kuna na drugom mjestu.

Sokol Marić je i dalje uvjerljivo prvi- nakon što je 2013. pao prihod za desetak posto, lani je tvrtka Zlatka Marića ostvarila blagi rast te su uprihodili više od 300 milijuna.

Zaštitarskoj tvrtki Bilić- Erić, čiji je navodni vlasnik Vinko Žuljević Klica nedavno likvidiran u Sesvetama, posao dobro ide- povećali su prihod za 3,5 milijuna kuna i probili se na peto mjesto, na kojem je bila također tvrtka u državnom vlasništvu, Fina GS.Unatoč eksplozivnom rastu zadnjih godina (2011. je bio tek sedmi) Klemm zasad ne ugrožava pozicije dvaju najvećih zaštitara.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje