VEĆ TRAŽE RADNIKE

Kentucky Fried Chicken i Burger King uskoro u Hrvatskoj

23.09.2011 u 10:46

Bionic
Reading

U Hrvatskoj bi se uskoro mogao otvoriti prvi restoran poznatoga američkog lanca brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC), što se može zaključiti i po četiri oglasa kojima tvrtka Amrest traži zaposlenike za KFC

Na portalu Posao.hr oglasima se traže voditelj restorana, njegov pomoćnika, šef smjene i specijalist za nabavu, a rok za prijave zadnji je dan rujna. U posljednje vrijeme sve se češće mogu čuti neslužbene najave da u Hrvatsku stiže i lanac restorana brze hrane Burger King.

Službena potvrda te informacije za sad se ne može dobiti ni od centrale Burger Kinga u Njemačkoj ni od tvrtke Amrest. Prema neslužbenim informacijama, ta je tvrtka doista dobila dopuštenje tvrtke YUM!, koja je vlasnik franšize za KFC, za ulazak na hrvatsko tržište, no konačna odluka nije donesena, nego se tržište još ispituje.

Amrest vodi neke najpoznatije restorane brze hrane u središnjoj i istočnoj Europi, a ima franšizu za Burger King i KFC, Pizza Hut, Applebee's i Starbucks.

Amrest u sustavu ima gotovo 400 restorana i ukupno 16.000 zaposlenika u Europi i SAD-u, a osim franšiznih restorana ima lance vlastitih brendova, Freshpoint i Rodeo Drive.

Objavljeni oglasi ipak ne znače nužno da će prvi restoran KFC-a u Zagrebu biti otvoren već u idućih mjesec ili dva, a lako je moguće da su glasine o dolasku vezane upravo uz objavljeni oglas. U Sloveniji su, primjerice, sličan oglas objavili još u lipnju prošle godine kad su tražili čak šest zaposlenika. Restoran KFC-a do danas ondje nije otvoren, no zato je u ožujku otvoren Burger King u sklopu ljubljanskoga trgovačkog centra Citypark. Zaposlenike su također tražili oglasima na specijaliziranim portalima za zapošljavanje, a posao sa slovenskim Burger Kingom odradila je tvrtka Sportina.