projekt 'Naše mi najbolje paše'

Kaufland ponovno poziva proizvođače mlijeka i mliječnih proizvoda na suradnju

07.05.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Trgovački lanac Kaufland ponovno je pozvao male proizvođače i OPG-ove koji se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda da se jave za suradnju, izvijestili su u četvrtak iz Kauflanda

Kaufland već dugi niz godina surađuje s brojnim domaćim proizvođačima kroz projekt 'Naše mi najbolje paše', navode iz te tvrtke.

S obzirom na trenutnu gospodarsku situaciju, nedavno su uputili javni poziv na suradnju domaćim malim proizvođačima mliječnih proizvoda, mesnih prerađevina, jaja, ulja, svježih sokova, domaće tjestenine, voćnih namaza, čajeva i biljnih proizvoda, slatkiša i kolača, proizvoda od meda, brašna te konzerviranog povrća.

U samo mjesec dana ulistano je više od 95 proizvoda, ostvarena je suradnja s 30 malih dobavljača, a proces odabira i dalje traje, ističu u priopćenju.

Napominju kako je odaziv bio izniman, pristiglo je 137 prijava, no s obzirom da nije pristigao velik broj prijava iz segmenta mlijeka i mliječnih proizvoda i još postoji prostora za suradnju, Kaufland ponovno poziva male proizvođače i OPG-ove koji se bave proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda da se jave.

Iz Kauflanda također ističu da je prije ovog poziva ostvarena suradnja s više od 60 dobavljača. Suradnja s Kauflandom nudi proizvođačima fleksibilnost i sigurnost da će sve dostupne količine biti otkupljene, ističu iz tog trgovačkog lanca.

'Izuzetno nam je drago što na ovaj način potičemo domaću proizvodnju i vjerujemo da bismo za svaku našu poslovnicu mogli pronaći najmanje po jednu mljekaru', istaknuo je direktor Nabave za svježe proizvode Daniel Šturm.

Svjesni su, kako je kazao, da mnogi mali proizvođači nemaju velike kapacitete te su stoga prilagodili uvjete za suradnju.

'Nadamo se odazivu mljekara putem maila na adresu trgovacka.roba@kaufland.hr', naveo je Šturm.