zeleni odmor

Kamo pobjeći za vikend? Pronašli smo nekoliko zelenih oaza na potezu od Zlatne doline do Dunava

25.03.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Udahnuti miris trave, prošetati među redovima vinskih čokota kroz Zlatnu dolinu ili se odmoriti uz obale Save ili Dunava... Zelene oaze nanizale su se od zapadne do istočne Slavonije te gostima nude nezaboravan osjećaj ravnice prošarane brežuljcima i gostoljubivim domaćinima, uz prepoznatljivu gastro i enološku ponudu

Na brežuljku, usred vinograda ili na obali rijeke? Zelene oaze ugnijezdile su se u slavonskoj ravnici i protegnule od zapada do krajnjeg istoka Hrvatske, omeđene Dunavom i Savom. Goste razoružavaju pogledom, uživanjem u prirodi, otkrivanjem novih sadržaja i srdačnim domaćinima. Probuditi se na proplanku ili među čokotima moguće je u brojnim kućama otvorenim za goste, a koje samo bujaju u kontinentalnoj Hrvatskoj. Donosimo nekoliko njih u koje je moguće pobjeći od gradske vreve i buke.

Ribarska kuća

Ova mala tradicijska kuća smještena je u Iloku, na samoj obali Dunava. Gostima nudi dva apartmana u kojima mogu istovremeno boraviti četiri osobe.

U ribarskoj kući može se uživati i opustiti u tišini vrta ili pripremanju roštilja smještenog u dvorištu objekta.

  • +9
Ribarska kuća, Ilok Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Ribarska kuća, Ilok, tradicijska kuća

Rural House Veranda

Ladanjska kuća Veranda smještena je na uzvisini iznad rijeke Dunav, odmah uz mjesto Šarengrad. S terase pogled puca na riječnu adu, a opremljena je namještajem izrađenim od oraha.

Nalazi se na putu EuroVelo 6, koji koriste cikloturisti, a gostima je na raspolaganju besplatno korištenje bicikala. Kuća je okružena i vrtom u koji slobodno mogu ući i ubrati plodove.

  • +21
Rural House Veranda, Šarengrad Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Rural house Veranda, Šarengrad

Izletište Opatovac

Smješteno na putu između Vukovara i Iloka, izletište Opatovac ima dvije dvokrevetne sobe. U ovoj ladanjskoj kući, opisuju domaćini, moguće je primiti maksimalno 50 gostiju s pripremom hrane na otvorenom ognjištu. Zainteresiranima nude i obilazak vinarije u Lovasu uz kušanje vina.

Gostima je na raspolaganju i roštilj, a svakodnevno se poslužuje i kontinentalni doručak.

  • +11
Izletište Opatovac Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Izletište Opatovac, Opatovac

Ranč Ramarin

Ranč Ramarin nalazi se u mjestu Garčin smještenom u Brodsko-posavskoj županiji. Gostima su na raspolaganju bungalovi smješteni oko jezera, a nudi im se i besplatno korištenje bicikala.

Svaka smještajna jedinica u okviru kampa ima popločeni dio dvorišta i terasu s pogledom na vrt. Područje oko objekta idealno je za one koji uživaju u ribolovu.

  • +10
Ranč Ramarin, Garčin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Ranč Ramarin, Garčin

Ruralna kuća za odmor Bitunjac

Ruralna kuća za odmor Bitunjac nalazi se u Levanjskoj Varoši, u neposrednoj blizini jezera Borovik, pa gosti mogu uživati u pogledu na vodu ili vrt. Nalazi se u osami te u radijusu od dva kilometra, opisuju domaćini, nema stanovnika.

Kuća raspolaže s tri spavaće sobe, odnosno šest ležaja. Ima saunu, a u dvorištu dječje igralište i roštilj. Gosti u okolici mogu uživati vozeći bicikl ili se zaputiti do geoparka Papuk.

  • +5
Ruralna kuća za odmor Bitunjac, Levanjska Varoš Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Ruralna kuća za odmor - Bitunjac, Levanjska Varoš

Kuća za odmor Atar

Kuća za odmor Atar idealna je za uživanje u miru i tišini prirode, opisuju domaćini ovu zelenu oazu smještenu u mjestu Bartolovci. Ima jednu spavaću i dnevnu sobu. Gostima je na raspolaganju i roštilj.

Objekt je okružen brežuljcima i šumom, a nalazi se nedaleko od Slavonskog Broda. U tom kraju razvijeni su lov, ribolov, ciklo i aquaturizam.

  • +12
Kuća za odmor Atar, Bartolovci Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/Kuća za odmor Atar, Bartolovci

Robinson vila Kitokret

Vila Robinson Kitokret nalazi se u Kutjevu u Požeško-slavonskoj županiji. Ova vila s balkonom i pogledom na jezero ima četiri spavaće sobe, u kojima je moguć smještaj sedam osoba.

Gostima je na raspolaganju i terasa, a mogu se koristiti i opremom za roštilj. U sklopu objekta dostupan je zajednički salon, a u okolici je moguće uživati u pješačenju.

  • +9
Robinson vila Kitokret, Kutjevo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/Robinson vila Kitokret, Kutjevo