NISU SE POJAVILI

Kalmeta i Zrilić spriječili smjenu direktorice Zračne luke Zadar

17.10.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Prvi pokušaj ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da smijeni direktoricu Zračne luke Zadra Katicu Pupić Bakrač nije uspio

Pupić Bakrač je sebi isplatila bonus od 195 tisuća kuna čime nije prekršila zakon, ali je stala na žulj ministru koji je u njenom potezu prepoznao čin 'ekonomskog terorizma'.

Zatražio je od Uprave Zračne luke Zadar sazivanje Skupštine, a kako ova to nije učinila niti u predloženom terminu 24. rujna, niti u roku od 14 dana od dane inicijative, Skupštinu je sazvao ministar kao zakonski zastupnik Republike Hrvatske u Skupštini društva.

Na današnjoj Skupštini u Zagrebu nisu se pojavili predstavnici Zadarske županije, Grada Zadra i Općine Zemunik koji zajedno imaju 45 posto udjela u društvu, a kako je za donošenje odluka potrebna nazočnost barem 70 posto članova koji predstavljaju temeljni kapital društva Skupština je odgođena za 4. studenoga. tada će uz jednaki dnevni red Skupština biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala. Smjenu Pupić Bakrač stoga je realno očekivati početkom studenog.

Zadarski gradonačelnik Božidara Kalmeta i župan Stipe Zrilić stali su uz direktoricu Pupić Bakrač. Drže kako su rezultati koje je direktorica ostvarila dobar razlog da ostane na čelnom mjestu zadarske Zračne luke.

Na skupštini se pojavila Irena Ćosić, zaposlenica Zračne luke Zadra, koju je prema tvrdnjama portala 057info ministar namjeravao imenovati za vršiteljicu dužnosti direktora do objave novog natječaj.

Na dnevnom redu Skupštine trebale su se naći tri točke i to opoziv i imenovanje uprave te raspisivanje natječaja za direktora Zračne luke.