nekoliko trikova

Kada je pravo vrijeme za kupnju nekretnine?

01.03.2019 u 08:37

Bionic
Reading

Zasigurno već znate da prodaja ili kupnja nekretnine zahtijeva strpljenje. Morate promisliti, procijeniti i sagledati odnos kvalitete i novaca koji ulažete ili tražite

Unatoč takvom razumskom razmišljanju postoje periodi kada su oglasi aktivniji i kada se vrši najviše kupoprodaja nekretnina. I za oglašavanje kao i za prodaju postoji idealan period u godini kada je najbolje nešto poduzeti po tom pitanju pa ako tražite savršen trenutak za započeti s potragom ili oglašavanjem nastavite čitati.

OGLAŠAVANJE NEKRETNINE

Prva stavka je dobro oglašavanje u kojoj vrijedi pravilo da dobra priprema čuda radi. Ako ste se odlučili za prodaju ili iznajmljivanje nekretnine, pobrinite se za kvalitetne fotografije. Ako se radi o kući ili stanu, najbolje bi bilo da slikate nekretninu u kasno proljeće ili po ljeti kada je vegetacija bujna i kada svjetlost uklanja moguće mane koje imate na fasadi, u vrtu i slično. Što se interijera tiče, također je najbolje da ga slikate za vrijeme dana i sunčanog vremena jer ćete tako dobiti fotografije prostora koji djeluje prostrano i svijetlo. Prije slikanja obavezno uredite unutrašnjost, očistite prostor od suvišnih stvari i izbacite personalizirane predmete jer ćete tako učiniti prostor vizualno 'čišćim' što pomaže da se kupac lakše zamisli u tom prostoru.

KUPOPRODAJA NEKRETNINE

Idealno vrijeme za kupnju nekretnine je u bilo koje doba premda se najviše kupoprodaja vrši u periodu od studenog do siječnja i zatim od ožujka do lipnja. Smanjen broj kupoprodaje nekretnine u veljači i tijekom ljeta je oznaka samo drugačijih prioriteta u tom razdoblju (npr. ljetovanje i istrošenost nakon blagdana). Naravno da svaka vrsta nekretnine ima svoj period kada je najaktualnija prodaja iliti kupnja pa postoji jedno neformalno pravilo da se obiteljske kuće i vikendice u unutrašnjosti najbolje prodaju u razdoblju od ožujka do studenog s kraćom pauzom tijekom ljeta; stanovi od početka ožujka do početka srpnja pa opet od rujna do kraja siječnja, a apartmani na moru imaju najdulji period u kontinuitetu od ožujka do studenog.

Oglašavanje nekretnine ne mora biti skupa muka ako plaćate povoljniju cijenu oglasa na Prvom Kvadratu gdje je zajamčeno trajanje oglasa 365 dana, a zainteresirani kupci se obraćaju direktno vama bez posredništva i provizije.