AIR SERBIA

Jutros poletio prvi zrakoplov iz Beograda za Zagreb od rata

12.12.2014 u 09:01

  • +2

Air Serbia, prvi let Beograd-Zagreb

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Air Serbia

Bionic
Reading

Putnički zrakoplov srbijanskog nacionalnog zračnog prijevoznika Air Serbia sletio je u petak sa 100-ak putnika u Međunarodnu zračnu luku Zagreb (MZLZ) na svom redovitom letu iz Beograda, što je prvi takav let između glavnih gradova Hrvatske i Srbije nakon 23 godine

Prvi let na ovoj liniji s dugom poviješću obavio je JAT-ov prethodnik Aeroput u veljači 1928. JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u travnju 1947. i održavao ih je do kolovoza 1991. godine.

'Uspostavljanje linije za Zagreb značajan je i dobrodošao dodatak mreži destinacija Air Serbije koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću potražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dvije prijestolnice i omogućit će im značajnu uštedu vremena u usporedbi s putovanjima vlakom ili automobilom', rekao je tim povodom generalni direktor Air Serbia Dane Kondić, prenosi B92.

On je dodao da će novi letovi, također, omogućiti dvosmjernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Europe i značajnih svjetskih destinacija.

Kako je priopćila kompanija, novi će letovi klijentima koji putuju zbog posla ponuditi preko matične zračne luke Air Serbije, beogradskog aerodroma 'Nikola Tesla', odličnu povezanost s mnogim destinacijama širom mreže ove aviokompanije, kao što su Atena, Abu Dhabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka, kao i do ključnih destinacija širom Balkana, uključujući Skopje, Tiranu, Sofiju, Bukurešt, Tivat, Podgoricu i Sarajevo.

RTL Autor: RTL