KARIJERE

Jiri Marek novi generalni direktor Air Serbije

23.12.2021 u 19:01

Bionic
Reading

Air Serbia objavila je da je Duncan Naismith nakon četiri godine na poziciji generalnog direktora odlučio dati ostavku iz osobnih razloga te da će karijeru nastaviti na novoj poziciji u drugoj avioprijevoznici.

Jiri Marek, koji je trenutno direktor komercijale i strategije u zrakoplovnoj tvrtki, bit će imenovan za novog generalnog direktora 1. siječnja 2022. godine. Marek ima više od 20 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u zrakoplovnoj industriji, od čega je u posljednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u nekoliko zračnih prijevoznika.

U skladu s planom upravljanja tranzicijom tvrtke, Duncan Naismith će započeti proces primopredaje dužnosti Jirjiju Mareku, koji će čelnu poziciju preuzeti 1. siječnja 2022. godine.

Branislav Pejčić, predsjednik Nadzornog odbora Air Serbije, rekao je: „U ime Nadzornog odbora osobno zahvaljujem Duncanu Naismithu, koji je vodio kompaniju kroz uspješan program transformacije, omogućivši rast Air Serbia-e u 2019. godini, što je nažalost bilo usporen pandemijom. COVID-19. Posebno bih istaknuo njegovu predanost, trud i vodstvo tijekom aktualne pandemije, vođenje Air Serbia-e u turbulentnim vremenima koja su bez presedana.

Air Serbia se ubrzano oporavlja, s ciljem dostizanja razine prije pandemije iz 2019. do 2023. godine i shodno tome ući u fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider. Zrakoplovna tvrtka simbol je nacionalnog ponosa i kontinuirani uspjeh svjedoči o predanosti zaposlenika tvrtke, čija je podrška bila ključna tijekom pandemije. Na taj način omogućen je dolazak medicinskog materijala i cjepiva u dovoljnim količinama, kao i siguran povratak naših građana koji su ostali zarobljeni u zračnim lukama diljem svijeta.

Jiri Marek predvodio je širenje mreže i komercijalnu transformaciju koja je na kraju 2019. rezultirala rekordnim rezultatom od 2,8 milijuna prevezenih putnika i koja je nastavila dvoznamenkasti rast u prva dva mjeseca 2020. godine. Od tada je Air Serbia tijekom pandemije kontinuirano nadmašila prosječne rezultate u zrakoplovnoj industriji i brzo reagirala na prilike na tržištu. On je iskusan vođa i ima puno povjerenje Uprave da će voditi tvrtku tijekom faze oporavka i razvoja.”