lider invest

JGL-u nagrada za veliku proizvodnu investiciju

10.10.2023 u 15:45

Bionic
Reading

Jadran Galenski Laboratorij (JGL) iz Rijeke dobitnik je nagrade Lider invest za veliku proizvodnu investiciju koju dodjeljuje poslovni tjednik Lider, za srednju investiciju nagradu je osvojila tvrtka Sobočan iz Murskog Središća, a za malu tvrtka Sato iz Zaboka

Nagrade Lider invest dodijeljene su osmu godinu zaredom na tradicionalnoj Liderovoj investicijskoj konferenciji. JGL je nagradu za veliku investiciju dobio za ulaganje u istraživanje i razvoj, kontrolu kvalitete, pilot pogon, sterilnu farmaceutsku proizvodnju i robotizirani logističko-distribucijski centar "Integra", vrijednu 52 milijuna eura.

Sobočan je nagradu dobio za investicijski projekt od 10,5 milijuna eura koji ga je svrstao među tehnološki najnaprednije europske tvrtke u branši, spremne isporučiti znatne količine vrhunski izrađenog namještaja i opreme u razmjerno kratkom roku, a sve to uz visoku razinu produktivnosti te digitalizirane i optimizirane interne procese.

Projekt osnivanja nove poslovne jedinice vrijedan 1,06 milijuna eura radi povećanja konkurentnosti razlog je za nagradu zabočkom Sato-u u kategoriji malih investicija. Tvrtka se bavi proizvodnjom etiketa.

Uz nagrade za najbolje velike, srednje i male investicije dodijeljeno je i pet posebnih priznanja: Export Lider invest, za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu, a dobitnik je AD Plastik; Employee Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju - Bijuk HPC; posebno priznanje za tehnološke inovacije Slavko Krajcar - Bijuk HPC; posebno priznanje za tehnološke inovacije Slavko Krajcar - Sobočan; posebno priznanje za kontinuirano ulaganje - Knauf Insulation i Press Glass; posebno priznanje za konkurentnost - Wam Product i posebno priznanje za poticanje regionalnog razvoja - Multi Sport.

Članovi su Stručnog odbora Lider investa su Mladen Vedriš (Visoko učilište Effectus), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Marijana Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Bojan Jerbić (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Boris Teški (Instar) te Miodrag Šajatović (Lider media).