BITKA ZA FOTELJU ŠEFA HGK

Jedriličar Lovrović i komunalac Poljak izazivaju Burilovića

19.01.2018 u 18:57

Bionic
Reading

U finale izbora za novog šefa Hrvatske gospodarske komore (HGK), uz trenutnog predsjednika Luku Burilovića, ušli su 70-godišnji Riječanin Marin Lovrović i 56-godišnji Davor Poljak, rodom iz Koprivnice

Lovrović je diplomirao i magistrirao na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Od 1996. vlasnik je i direktor tvrtke Consmar koja se bavi izvođenjem elektroinstalacija na brodovima i kopnu.

Stalni je sudski vještak na Trgovačkom i Županijskom sudu u Rijeci za pomorsko-tehničke havarije.

Lovrović i njegovi sinovi Marin i Dan poznata su imena u jedriličarskom svijetu. Stariji sin Marin sudjelovao je na Olimpijadi 2008. u Pekingu, a isto je ponovio u Londonu četiri godine kasnije, kada je jedrio s bratom Danom.

Njihov otac se također dug niz godina bavio sportskim jedrenjem, a 2008. bio je izabran za predsjednika Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Zanimljivo je da se i Davor Poljak rekreativno bavi jedrenjem, barem je tako naveo u svom životopisu koji je predao u HGK.

Poljak je diplomirani inženjer strojarstva koji je većinu svoje dosadašnje poslovne karijere proveo na direktorskim pozicijama.

  • +17
Dodjela nagrade Zlatna kuna najboljim tvrtkama i gospodarstvenicima po izboru HGK Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Prvi posao dobio je u tvrtki Končar Električne lokomotive, u kojoj je proveo više od 20 godina. Krenuo je kao kontrolor kvalitete 1986., zatim je 1990. imenovan direktorom proizvodnje da bi od 1994. do 2001. bio predsjednik Uprave.

Nakon odlaska iz Končara sedam godina bio je direktor firme Proizvodnja regeneracija, da bi se 2009. vratio u Končar na mjesto zamjenika direktora razvoja. Na tom se mjestu zadržao do 2010., kada je prešao u fotelju direktora zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje, u kojoj se zadržao do 2014. godine.

Poljak i danas radi u Vodoopskrbi i odvodnji kao voditelj projekata.