poslovni rezultati

Janaf s prihodom od 558 milijuna kuna, čista zarada 241 milijun kuna

30.10.2019 u 15:46

Bionic
Reading

JANAF je u srijedu objavio nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za prvih devet mjeseci ove godine, kada su ostvarili ukupne prihode od 558 milijuna kuna što je rast od gotovo četiri posto. U navedenom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od 294,9 milijuna kuna i neto dobit u iznosu od 241,8 mil. kuna, što je za šest posto više u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini.

' Gotovo 67 posto svojih prihoda iz temeljne djelatnosti JANAF je ostvario u poslovanju s inozemnim kupcima te time Društvo i nadalje potvrđuje svoju izvoznu orijentiranost i otvorenost prema inozemnim tržištima. Financijski pokazatelji Društva iskazuju iznadprosječne vrijednosti – stopa EBITDA 73,22%, koeficijent ekonomičnosti 1,89 te koeficijent zaduženosti 0', priopćeno je iz Janafa.

Također, u navedenom razdoblju JANAF je započeo novi investicijski ciklus početkom izgradnje dva nova spremnika za sirovu naftu veličine 80.000 metara kubnih na Terminalu Sisak te investicije u prvih devet mjeseci ove godine iznose gotovo 250 milijuna kuna.

'Trend nastavka rasta dobiti pokazatelj su odgovornog poslovanja, a formula za kontinuirano ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata su investicije, izvoz, smanjenje rashoda i ulaganje u zaposlenike. Takvim upravljanjem JANAF je postao nezaobilazni energetski čimbenik i izvan granica Europske unije i ovog dijela Europe, što je pokazalo i nedavno primanje JANAF-a u članstvo najutjecajnijeg Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT)'. istaknuo je predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević.