JAČANJE SURADNJE

Unatoč izazovnoj godini King ICT proširio poslovanje

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 22.12.2020 14:30
  • Objavljeno 22.12.2020 u 14:25
King ICT

King ICT

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: King ICT

2020. godina ni po čemu nije tipična, a izazovi koje je donijela uvelike su utjecali na poslovni svijet i IT industriju čiji je dio KING ICT. Usprkos izazovima, King je, zahvaljujući uspješnoj suradnji sa svojim partnerima i klijentima, uspio dodatno proširiti raspon poslovanja te razviti nove i ojačati postojeće suradnje

Kako u Hrvatskoj i regiji, tako i u svom širenju na zapadnoeuropska tržišta, KING ICT ponovno je, radeći s najmodernijim tehnologijama današnjice te implementirajući inovativna enterprise rješenja, opravdao visoka očekivanja svojih korisnika. Ove je godine KING ICT napravio dosad najveći iskorak na zapadnoeuropsko tržište.

Na domaćem terenu dokazao je svoj status jednog od najvećih i najkvalitetnijih sistem integratora, a na globalnoj razini pokazao se kao moderna i visokoprofesionalna tvrtka koja itekako može konkurirati na internacionalnim tržištu. U ovoj godini KING ICT potpisao ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti.

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva.

COVID-19 donio je neplanirane izazove i zahtijevao brzu prilagodbu i odgovor novonastalim okolnostima. Određen broj kupaca KING ICT-a je preko noći ostao bez značajnog dijela prihoda, poput sektora zračnog, cestovnog i željezničkog prijevoza; funkcioniranje tvrtke i isporuke ugovorenih projekata transformirane su u režim rada na daljinu, a djelatnici koji rade na terenu obučeni su i opremljeni za epidemiološki siguran rad.

2020. godinu KING ICT završava s 470 zaposlenih, nešto manjim konsolidiranim prihodima i zadovoljavajućom profitabilnosti koje će moći točno iskazati krajem siječnja 2021. uslijed značajnog poremećaja globalnog lanca isporuka IT opreme i otežanih uvjeta primopredaje projekata.

U komapaniji ističu da će tijekom godine koja je stavila pred iskušenje financijsku snagu i otpornost države, kao velika i uspješna tvrtka u proračun uplatiti približno 100 milijuna kuna raznih poreznih davanja i obveza.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!