TODORIĆ IZ LONDONA

'Iz Hrvatske sam otišao s 20.000 kuna. Vraćam se nazad vrlo brzo'

30.08.2018 u 20:16

Bionic
Reading

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora i trenutačno bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, dao je intervju Novoj TV, uoči skorašnje odluke britanskog suda o njegovu izručenju Hrvatskoj

Todorić je odgovarao na pitanja o izručenju, samovoljnom povratku u Hrvatsku, ali i uzrocima sloma Agrokora.

'Ne mislim da sa bjegunac. Mene traži hrvatska država, mi smo članovi Europske unije i ja postupam u skladu sa zakonima EU-a i ponašam se po tim pravilima', rekao je Todorić za Novu TV.

Na pitanje razmišlja li o povratku u domovinu prije rasprave o izručenju Todorić je bio neodređen

'Gledajte, ovako: ovdje sam zato što sam htio zaštititi svoje interese i saznati pravu istinu te tu istinu predočiti javnosti. S obzirom da sam uglavnom taj dio posla obavio, u svakom se slučaju vraćam u Hrvatsku, i to brzo. Teško mi je sada reći točno kada, vidjet ću to još u idućim danima. Donijet ću još odluku o tome, ali ako bih donio tu odluku, onda postoje određene procedure po kojima to ide, ne mogu se ja sam vratiti', izjavio je Todorić.

Istaknuo je kako je iz Agrokora i Hrvatske otišao samo s 20 tisuća kuna.

'To je bio moj cijeli financijski kapital. U međuvremenu mi pomažu moja obitelj i prijatelji, da mogu održavati svoje potrebe. Najviše obitelj. Moj otac je imao osmero braće i sestara. Imam jako puno bratića, puno familije, i daljnje i bliže', rekao je Todorić.

  • +19
Ivica Todorić Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Ponovio je kako Agrokor nije bio u nikakvim financijskim problemima i da nikad nije tražio pomoć od Vlade.

'Nikad ja to nisam zatražio. Ja sam namamljen da zatražim. Božo Petrov je mene u pet - šest navrata preko različitih osoba tražio da se sastane. Meni je već bilo neugodno, s obzirom da je on ipak bio predsjednik Sabora, da ne ispadne da sam ja sad neki frajer, ili ne znam što, ja cijenim institucije države, a pogotovo instituciju predsjednika Sabora', izjavio je Todorić.

Optužio je američki fond Knighthead i njegove hrvatske pomagače kako su planski upropastili Agrokor.