PRIVREMENA PRAZNINA

Iz Fortenove pojasnili zašto su neke police u trgovinama Konzuma prazne

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 17.03.2020 15:48
  • Objavljeno 17.03.2020 u 15:44
Konzum u radničkoj u Zagrebu

Konzum u radničkoj u Zagrebu

Izvor: Fortenova grupa / Autor: Fortenova grupa

Proizvodne kompanije Fortenova grupe normalno rade i osiguravaju dovoljne količine proizvoda, a Konzum ima robe za nekoliko mjeseci potražnje, objavili su u utorak iz Fortenova grupe

Navode i kako su u svim svojim proizvodnim i poljoprivrednim pogonima te u maloprodaji proveli cijeli niz mjera kojima je osiguran kontinuitet poslovanja u izvanrednim uvjetima obrane od širenja korona virusa.

Uz pojačane mjere sanitarne i osobne higijene, zaposleni Jamnice, Zvijezde, PIK-a Vrbovec, Leda, Belja, PIK-a Vinkovci i svih drugih kompanija Fortenova grupe normalno rade i osiguravaju proizvode za police i za zalihe u maloprodaji, čime se tržištu jamči dostupnost tih roba u narednom razdoblju, ističu iz Fortenove.

Poručuju i kako unatoč velikoj potražnji proteklih dana u trgovinama Konzuma robe ima dovoljno, a posebno ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda, koje građani u ovoj situaciji najviše traže.

Velika potražnja je uzrokovala i porast prometa, koji su u pojedinim Konzumovim trgovinama u trenucima najvećih gužvi bili značajno veći od uobičajenih, navodi se u priopćenju.

"Pojačana potražnja i to prije svega za određene artikle jedini je razlog zbog kojeg su police povremeno prazne, dok ih se ne stigne ponovo napuniti", izjavio je glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško ,napominjući da su s pripremama za ovu situaciju krenuli prije nekoliko tjedana, promatrajući iskustva iz Italije te su dodatno pojačali zalihe.

Fabris Peruško

Fabris Peruško

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

"Skladišta su puna i robe ima za nekoliko mjeseci potražnje. Trgovine prehrambenim proizvodima će sigurno ostati otvorene, u skladu s nacionalnim mjerama obrane od zaraze koronavirusom, i u Konzumu odnosno Fortenova grupi ćemo osigurati da svih ključnih proizvoda bude u dovoljnim količinama“, istaknuo je Peruško.

Naglasio je kako je u trenutnoj situaciji Konzumova velika prednost dugogodišnja strateška suradnja s domaćim dobavljačima, koja je ujedno i jamstvo da u Konzumovim trgovinama neće biti poremećaja isporuka kao niti podizanja cijena.

"Premda je najveći dio naših prehrambenih artikala domaćeg porijekla, već neko vrijeme radimo i na uspostavljanju alternativnih izvora nabave, ukoliko dođe do većeg ograničenja i prekida isporuke robe koju uvozimo iz najugroženijih zemalja", kazao je član Uprave Konzuma za nabavu i marketing Zoran Mitreski.

Kupce je zamolio za razumijevanje napominjući kako velike navale stvaraju pritisak na trgovine te se povećavaju zdravstveni rizici i za kupce i za zaposlenike. Stoga ih je pozivao na poštivanje odredbe o držanju razmaka na blagajnama i u trgovini kao i na korištenje prije svega beskontaktnog odnosno plaćanja karticama, jer su te mjere ključne za čuvanje zdravlja svih koji se nalaze u trgovinama.

"Svi naši zaposlenici, osobito oni čiji se posao ne vidi jer rade u proizvodnji ili u logističkom lancu, daju sve od sebe da održe poslovanje u bitno otežanim okolnostima", istaknuo je Peruško te se zahvalim i njima, i zaposlenicima Konzuma, na trudu koji ulažu da sustav funkcionira u izvanrednim okolnostima, da robe bude dovoljno i da svi kupci budu usluženi.

"Kao poslodavci, pronaći ćemo način da ih za taj angažman i posebno nagradimo“, poručio je Peruško i ponovio kako će prehrambena proizvodnja Fortenova grupe, kao i Konzumove trgovine i dalje funkcionirati, a da je sada najvažnije da se mirnih glava i bez panike prebrode dani vjerojatno još strožih mjera obrane protiv širenja virusa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!