dosadašnji direktor prodaje

Ivan Milas postao član Uprave i suvlasnik IT kompanije Serengeti

31.08.2022 u 12:02

Bionic
Reading

Ivan Milas, dosadašnji direktor prodaje Serengetija, jedne od najbrže rastućih domaćih IT kompanija, od 1. rujna 2022. imenovan je za člana Uprave te tvrtke. Na novoj poziciji Milas će biti zadužen za područje prodaje i poslovnog razvoja. Milas je također postao i suvlasnikom tvrtke te će se tako i u partnerskoj ulozi pridružiti većinskom vlasniku i direktoru kompanije Goranu Kalanju

Milas je diplomirao na Visokoj poslovnoj školi u Zagrebu gdje je bio i asistent na katedri za Poslovno upravljanje. Svoju karijeru na IT tržištu započeo je 2011. godine u tvrtki Metronet telekomunikacije gdje se počeo afirmirati u odjelu prodaje nakon čega je više puta promoviran i nagrađivan. Krajem 2019. godine pridružuje se timu Serengetija.

'Od dolaska Ivana Milasa u kompaniju, Serengeti je doživio znatan skok u rezultatima prodaje, akviziciji novih kupaca kao i učvršćivanju odnosa s postojećim klijentima. Ivan je svojim angažmanom i radom, proaktivnim pristupom, te strastvenim zalaganjem za dobrobit Serengetija kao kompanije, postigao izvanredne prodajne rezultate i doprinio našem dosadašnjem uspjehu – iznimno mi je drago nam je što će mi se Ivan pridružiti u Upravi i kao partner u kompaniji', rekao je Goran Kalanj, direktor Serengetija.

'Ponosan sam što sam dio ove uspješne priče te što sam mogao zadnjih godina i osobno doprinijeti rastu i razvoju Serengetija u jednu od najpotentnijih hrvatskih IT kompanija koja je uspješno zakoračila i na najzahtjevnija IT tržišta poput Skandinavije i SAD-a. Zahvalan sam Goranu Kalanju, direktoru i vlasniku tvrtke, na ovoj novoj razini povjerenja te se veselim budućim izazovima i uspjesima cijele kompanije', naglasio je Ivan Milas, novi član Uprave Serengetija.

Serengeti je nagrađivana konzultantska tvrtka za razvoj softvera, s 300 odrađenih projekata u portfelju, ponajviše u financijskoj, logističkoj, energetskoj, zdravstvenoj i industrijskoj proizvodnji.

Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom godišnjom stopom rasta prihoda od oko 35 posto. Serengeti je također i jedna od rijetkih domaćih IT tvrtki koja ima urede na čak sedam lokacija: u četiri hrvatska grada u četiri županije, u uredu u BiH te razvojnim centrima u Srbiji i Keniji radi njihovih gotovo 200 zaposlenika.