promjene na vrhu

Ivan Čermak više ne upravlja Croduxom: Odlazim u nekakvu polumirovinu

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 05.06.2020 13:46
  • Objavljeno 05.06.2020 u 11:32
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Umirovljeni general Ivan Čermak, vlasnik tvrtke Crodux derivati dva, povukao se s mjesta predsjednika uprave, a poziciju je prepustio dosadašnjoj članici uprave Dragi Antić, doznaje Lider

"Imam 71 godinu, vrijeme je da se povučem iz operativnih poslova i prepustim upravljanje tvrtke mlađima. Ja i dalje ostajem aktivan kada je riječ o strateškim planovima kompanije, bit ću u toku svega, a to znači da ću uvijek raditi. Ipak, mislim da je vrijeme da se odmorim od svakodnevnih aktivnosti, što znači da odlazim u nekakvu polumirovinu", rekao je Čermak za Lider.

Nova predsjednica Uprave dugogodišnja je najbliža suradnica Ivana Čermaka. Članica uprave Crodux Plina bila je od 2012. do 2014. godine. U upravi matične kompanije je od 2013. godine.

Antić je sudjelovala i u upravljanju s kompanijama Distentusom i Crodux inženjeringom. Na čelu nadzornog odbora zadarskog Tankerkomerca je bila od Čermakovog preuzimanja te tvrtke u rujnu 2018. godine, piše Lider.

U upravi Croduxa sada su ostali Gordana Kronja i Čermakov sin Hrvoje Čermak, uz četvero prokurista –Vladimira Kuzmića, Igora Crobrnju, te vlasnikovu suprugu Marijanu Čermak i Hrvojevu suprugu Andreu Čermak.

Povezane tvrtke Croduxa su u 2018. zapošljavale ukupno više od 1200 radnika te su ostvarile ukupno gotovo šest milijardi kuna prihoda i iskazale 139 milijuna kuna dobiti.

Draga Antić

Draga Antić

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

S tim rezultatima Crodux je među deset najvećih sustava u Hrvatskoj i najveći koji ne konsolidira svoje podatke o poslovanju, a umirovljeni general Ivan Čermak prema prihodima svojih tvrtki jedan je od najmoćnijih hrvatskih poduzetnika – odmah iza Branka Roglića i Pavla Vujnovca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!