veliki posao

Istarska turistička zajednica surađuje s južnokorejskom provincijom Jeju

25.05.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Turistička zajednica Istarske županije potpisala je u utorak pismo namjere o međusobnoj razmjeni i suradnji s južnokorejskim Turističkim udruženjem Posebne samouprave provincije Jeju. Pismo namjere potpisali su direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević i predsjednik južnokorejskog Turističkog udruženja Posebne samoupravne provincije Jeju Dong Seok Boo.

U njemu se navodi da će dvije regije promicati razmjenu iskustava u turističkoj industriji redovnim ugovorima te redovnom komunikacijom razvijati turističke usluge i zajedničke marketinške strategije, surađivati u nastojanju da se pokrenu čarter letovi te razmjenjivati informacije o statistikama i trendovima povezanim s turizmom.

Predviđa se i suradnja putem međusobnih sporazuma zasnovanih na uzajamnom načelu u vezi sa sporazumima koji nisu uključeni pismom namjere.

Pismo je, kako se ističe, kruna suradnje koju je prije nekoliko godina pokrenuo veleposlanik Republike Hrvatske u Južnoj Koreji Damir Kušen.

Jeju je vulkanski otok u Korejskom tjesnacu u Tihom oceanu, 130 km južno od Korejskog poluotoka te je najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina koja uživa poseban autonomni status snažne samouprave od 1946. godine.

Poput Istre, ta pokrajina sa 700.000 stanovnika vrlo je popularna turistička destinacija koju na godinu posjeti 15 milijuna turista.

Nakon potpisivanja Pisma namjere, predstavnici dviju strana sklopit će i službeni Memorandum o razumijevanju.