ODLUKA VLADE

Ini i Vermilionu produžene dozvole za istraživanje nafte i plina na kopnu

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 06.06.2019 11:56
  • Objavljeno 06.06.2019 u 11:56
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Vlada je u četvrtak Ini i Vermilion Zagreb Explorationu produžila istražno razdoblje istraživanja i eksploatacije na istražnim prostorima Drava 2 i Drava 4, a Vermilionu je dodatno odobrila drugu istražnu fazu istraživanja nafte i plina na poljima Sava 8, Sava 9 i Sava 10

Vlada je u lipnju 2016. godine zaključila ugovore o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika s Inom za istražni prostor Drava 2 te s Vermilion Zagreb Explorationom za četiri istražna prostora: Drava 4 te Sava 8, Sava 9 i Sava 10.

Istraživanje se provodi kroz pet godina te se dijeli na dvije istražne faze pri čemu prva traje tri godine i počinje od datuma stupanja ugovora na snagu, dok druga istražna faza traje dvije godine, a započinje neposredno nakon prve istražne faze.

Današnjim Vladinim odlukama produljuje se prva istražna faza za istražne prostore Drava 2 i Drava 4 s obzirom da iz opravdanih razloga na tim istražnim prostorima ugovorne obaveze nisu ispunjene u zadanim rokovima, pri čemu će Ina i Vermilion produljiti bankarske i korporativne garancije sukladno trajanju produljenja prve faze istraživanja.

Druga istražna faza odobrena je za prostore Sava 8, Sava 9 i Sava 10, s obzirom da je Vermilion na tim istražnim prostorima ispunio sve ugovorne obaveze prve faze, te tako stekao uvjete za ulazak u drugu.