GLOBALNI LIDER

Infosys otvorio razvojni centar u Karlovcu

24.04.2017 u 19:06

Bionic
Reading

Infosys, globalni lider u uslugama savjetovanja, tehnologije, outsourcinga i next-generation usluga, danas je otvorio svoj prvi ured i razvojni centar u Karlovcu i tako najavio jačanje svog poslovanja u inženjerskom sektoru u istočnoj Europi

U skladu sa strategijom tvrtke o otvaranju kompetencijskih centara diljem svijeta, koji zapošljavaju najbolje talente na tržištu radi poslova s globalnim korisnicima, karlovački Razvojni centar također je Infosysova ekspanzija u već razvijeni kvalitetni inženjerski sektor u istočnoj Europi. Nova će poslovna jedinica ispunjavati zahtjeve korisnika iz bližeg okruženja kao i onih diljem svijeta, ali i ponuditi usluge istraživanja i razvoja.

'Infosysova strategija širenja poslovanja na već razvijeno tržište inženjerskih usluga potvrda je iskustva i znanja lokalnih stručnjaka', naglasio je na svečanosti otvorenja državni tajnik Mario Antonić te dodao da će Infosysov Razvojni centar u Karlovcu također doprinijeti i rastu istraživanja i razvoja u Hrvatskoj, zahvaljujući karlovačkoj suradnji s organizacijama širom svijeta.

Ravi Kumar S., predsjednik i zamjenik glavnog operativnog direktora u Infosysu naveo je da surdanja s lokalnim stručnjacima dio njihove poslovne strategije, pa će tako i Razvojni centar u Karlovcu doprinositi kvaliteti koju jamče globalnim klijentima, odnosno u ovom slučaju posebice onima u nordijskim zemljama.

'Naglasak poslovanja bit će na objedinjavanju usluga savjetovanja te informatičkih i inženjerskih vještina na područjima proizvodnje energije, projektiranja i razvoja velikih plinskih i parnih turbina, digitalnih rješenja za usluge i održavanje te razvoju naprednih inženjerskih softverskih alata. Cilj nam je uvijek nastaviti s ulaganjima u razvoj stručnih centara diljem svijeta, i to zapošljavanjem lokalnih stručnjaka te širenjem tih centara, pa smo zainteresirani i za partnerstva s lokalnim akademskim institucijama', kazao je Ravi Kumar S.

Nova poslovna jedinica u Karlovcu najnovija je lokacija među 16 regija u Europi, a Infosys ju je otvorio kao dio svog poslovnog usmjerenja na ispunjavanje usluga klijentima i otvaranju lokalnih radnih mjesta.