TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi u zelenom, Đuro Đaković uvjerljivi dobitnik dana

Đuro Đaković Grupa

Đuro Đaković Grupa

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u pozitivnom teritoriju, indeksi su u ponedjeljak blago ojačali, dok je likvidnost oslabila

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.999,4 bodova, što predstavlja rast od 0,4 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,2 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je profitirao indeks sektora industrije, koji je uzletio 7,1 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi građevinskog i turističkog sektora, koji su oslabili redom 3 posto i 0,6 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 10 milijuna kuna, a milijunski promet je uspjelo prikupiti tri izdanja. U fokusu ulagača su bile dionice Đuro Đaković Grupe, čija je cijena uzletjela 28,8 posto na prometu od 1,8 milijuna kuna, nakon medijskih natpisa o zainteresiranosti američke kompanije BAE Systems za pokretanjem proizvodnje na oklopnim vozilima Bradley u Đuri Đaković Grupi.

Aktivno se trgovalo i dionicama Kraša, koje su na prometu od 1,1 milijun kuna zaključile nepromijenjeno, a nešto više od milijun kuna prometa su uspjele prikupiti i dionice Valamar Riviere, čija je cijena pri tome oslabila 0,8 posto.

Uz već spomenutu dionicu Đuro Đaković Grupe, dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Ericsson Nikola Tesle te Excelsa nekretnina, koje su ojačale 2,4 posto.

S druge strane, dionice Jadroplova su potonule 15,7 posto, dok su dionice Uljanik plovidbe i Instituta IGH oslabile redom 15 posto i 6,1 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +28,77% 6,40 kn

Gubitnik dana: Jadroplov -15,63% 13,50 kn

CROBEX: +0,37% 1.999,43 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!