ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi u crvenom, Valamar i dalje u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je zabilježilo nešto niži promet nego u zadnja dva trgovinska dana te je prikupljeno oko 9,5 milijuna kuna. Indeksi su i drugi dan za redom zaključili u crvenom teritoriju, gdje je CROBEX pao 0,50 posto, a uži indeks CROBEX10 oslabio 0,56 posto

Tri su izdanja uknjižila milijunski promet. Najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere, koja je na 2,5 milijuna kuna prometa zabilježila snažan pad cijene od 3,8 posto, što ju svrstava na mjesto glavnog gubitnika dana. Pad cijene dionice u zadnja dva trgovinska dana vjerojatno je posljedica realizacije dobitonosnih zarada, s obzirom da je dionica ostvarila porast od gotovo 15 posto u zadnja dva tjedna.

Povlaštena dionica Adrisa je na 1,6 milijuna kuna prometa uknjižila rast cijene od gotovo 1 posto, a po prometu je prati redovna dionica Adrisa sa 1,1 milijun kuna, koja je pri tome zabilježila nešto skromniji rast od 0,4 posto.

Među jučerašnjim gubitnicima, uz već spomenutu dionicu Valamar Riviere, vrijedi izdvojiti i dionice Đure Đaković Holdinga, Tankerske Next Generation i Genere čije su cijene zabilježile padove od 3,1 posto, 2,3 posto i 1,6 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Tankerske plovidbe, koja je uzletjela gotovo 12 posto, međutim na ipak skromnom prometu od 64 tisuće kuna. Znatnije poraste još su ostvarile dionice Liburnia Riviera Hotela, Atlantske plovidbe i povlaštene dionice Končar distributivnih i specijalnih transformatora koje su ojačale redom 6,6 posto, 6,4 posto i 6 posto.

Dionica Atlantske plovidbe je upisala četiri uzastopna dana rasta na krilima nešto boljih makroekonomskih podataka iz Kine, dok su investitori pozitivno reagirali na nešto bolje kvartalne rezultate Končar distributivnih i specijalnih transformatora.

Dobitnik dana
Tankerska plovidba 11,89% 800,00

Gubitnik dana:
Valamar Riviera -3,84% 22,55

Crobex
-0,50% 1.770,75

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE