TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi u crvenom, HT najlikvidniji

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u srijedu zaključilo dan u crvenom teritoriju, gdje su se najviše na udaru našle blue chip dionice. Indeks CROBEX je pao 0,74 posto, na 1741,97 boda, što je najmanja razina u zadnjih deset dana. Uži indeks CROBEX10 je zabilježio pad od nešto više od 1 posto, što je njegov najveći dnevni pad u zadnjih mjesec dana.

Likvidnost se zadržala na skromnoj razini od svega 7,2 milijuna kuna prometa. Najveći promet je zabilježen u dionici Hrvatskog Telekoma, u iznosu od 2,2 milijuna kuna, koja je pri tome izgubila na vrijednosti čak 2,4 posto, što ju pozicionira na drugo mjesto među likvidnim gubitnicima. Milijunski promet još je uknjižila tek dionica PBZ-a, koja je na 1,1 milijun kuna prometa potonula 5,3 posto, što joj je priskrbilo titulu uvjerljivog gubitnika dana.

Uz već spomenute dionice HT-a i PBZ-a, među cjenovnim padovima još valja izdvojiti dionice Đure Đakovića, Kraša i Podravke, koje su izgubile na vrijednosti 2 posto, 1,9 posto i 1,5 posto.

Rijetki su bili jučerašnji likvidni dobitnici, gdje možemo izdvojiti dionicu Belja čija je cijena skočila 4,3 posto. Znatnije poraste još su ostvarile dionice hotelijera Plave lagune i Maistre koje su ojačale 1,2 posto i 0,6 posto.

Dobitnik dana
Belje +4,30% 32,00

Gubitnik dana
PBZ -5,31% 535,01

Crobex
-0,74% 1.741,97

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE